Ludovic Orban este în panică totală. O veste proastă a venit chiar în aceste momente. Toate calculele pentru a câștiga puterea în PNL par să se clatine. Asta pentru că liderul liberal pare să piardă susținerea unei organizații importante a partidului. Este vorba de PNL Bucureşti.

Susținerea PNL București nu este catogică în favoarea lui Orban, chiar dacă Violeta Alexandru a făcut tot posibilul pentru ca organizaţia să îl susţină pentru încă un mandat în fruntea partidului. La şedinţa la care urma să se voteze rezoluţia de susţinere trei şefi de filială au absentat. Surse politice, citate de Antena 3, au arătat că cei trei lideri de filială fac front comun împotriva lui Orban şi împotriva Violetei Alexandru.

Vorbim despre Pavel Popescu, preşedintele PNL Sector 4, Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Sector 6 şi Cristian Băcanu, preşedintele PNL Sector 5. Aceştia au absentat de la şedinţa PNL în care trebuia să se voteze rezoluţia de susţinere a lui Ludovic Orban pentru încă un mandat în fruntea partidului.

Orban, la un pas să piardă organizaţia Bucureşti

Potrivit surselor, aceştia au făcut front comun împotriva lui Ludovic Orban.

Sursa menționată susține că Orban este la un pas să piardă organizaţia Bucureşti. Acest lucru se petrece în condițiile în care Violeta Alexandru a încercat să facă presiuni, de mai bine de o lună. Ea i-a presat pe cei din Bucureşti să dea această rezoluţie de susţinere a lui Orban. Planul era clar: Orban urma să se bazeze pe declaraţii publice şi mai apoi să le spună celor din filiale că nu îşi pot schimba punctul de vedere odată ce public şi-au asumat răspunderea pentru susţinerea sa.

Nu doar Ludovic Orban este vizat de Organizația București, ci şi Violeta Alexandru. Asta pentru că Ciprian Ciucu sau Cristian Băcanu ar putea fi contracandidaţii Violetei Alexandru pentru organizaţia PNL Bucureşti. Ei pun la cale o strategie de îndepărtare a fostului ministru de la şefia organizaţiei PNL București.