La finalul participării la Topul Național al Firmelor 2020, premierul Ludovic Orban a fost întrebat de către jurnaliști ce părere are despre protestul anunțat de legulmicultori, protest care va avea loc miercuri în București.

Premierul a declarat că acesta este un protest al legumicultorilor social-democrați care se plâng de programul ”Tomata”. Ludovic Orban a subliniat că Guvernul pe care îl conduce a alocat mai mulți bani pentru acest program față de cât a alocat Guvernul PSD anul trecut.

„Este vorba despre un protest al legumicultorilor, legumicultorilor PSD, da, care se plâng de programul ‘Tomata’ . Noi în programul ‘Tomata’ am alocat mai mulţi bani decât a alocat guvernarea PSD în anul 2019.

Faptul că a revenit o sumă mai mică faţă de suma care a fost anul trecut se datorează faptului că au fost mai multe cereri. Şi noi am satisfăcut… nu puteam să dăm aceeaşi sumă şi să lăsăm deoparte 25% dintre cei care au formulat cereri pentru ajutorul respectiv în cadrul programului ‘Tomata’ „, a declarat Ludovic Orban, la finalul participării la Topul Naţional al Firmelor 2020.

Ce spunea ministrul Agriculturii despre programul Tomata

La începutul lunii noiembrie, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, anunța că schema de ajutor pentru programul ”Tomata” a avut un buget de  39,4 milioane de euro, cea mai mare sumă alocată, cu un număr de 17.386 beneficiari.

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan