Lucian Bode a fost prezent vineri, 12 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Sibiu. Cu această ocazie, secretarul general al liberalilor a susținut că formațiunea trebuie să le explice oamenilor „ce a însemnat responsabilitatea PNL”.

Lucian Bode spune că în vremuri grele apar şacalii

De asemenea, el susținut că în vremuri grele „apar şacalii, care aşteaptă o oportunitate să atace”.

Mai mult, el spune că „se simte imediat” cum intri într-un judeţ administrat de liberali. În opinia lui, liberalii au „viziune” şi sunt „preocupaţi de dezvoltare prin investiţii în comunităţile pe care le conduc”.

„Se simte imediat cum intri într-un judeţ administrat de liberali. Se vede mâna oamenilor care pricep, care au viziune şi sunt preocupaţi de dezvoltare prin investiţii în comunităţile pe care le conduc. Suntem, aşa cum ştiţi cu toţii, într-un fief al liberalismului şi sunt sigur că şi după aceste alegeri din 9 iunie judeţul va fi printre primele judeţe, fruntaşe la scorul politic obţinut în clasamentul naţional al PNL”, a declarat Lucian Bode.

Secretarul general al PNL a amintit apoi de mai multe investiţii din Sibiu şi din Transilvania. El spune că toate au în comun faptul că sunt în localităţi administrate de liberali.

„Suntem cu toţii conştienţi că avem o misiune foarte grea, că am avut o misiune foarte grea la guvernare. Şi nu doar la guvernare, ci şi în plan politic. Am mai spus-o şi cu alte ocazii: de la Al Doilea Război Mondial nu cred că am mai avut o guvernare liberală cu atât de multe crize suprapuse, crize pe care le-am gestionat şi am dus România înainte”, a mai spus Bode.

Lucian Bode, PNL
SURSA FOTO: Facebook, Lucian Bode

Liberalul îi numește din nou „extremişti” pe oponenți

Liberalul i-a îndemnat apoi pe cei prezenţi la eveniment să le spună oamenilor „ce a însemnat responsabilitatea PNL”. Bode subliniază că „nu a fost totul perfect”, însă liberalii au învățat din greșeli și au depășit problemele „obstacol cu obstacol”.

„Sigur că nu a fost totul perfect. Am învăţat unele lucruri din mers, nu ne-am confruntat cu ele în istoria României. Am făcut şi greşeli, trebuie să recunoaştem acest lucru, dar nu ne-am prăbuşit şi nu ne-am plâns. Am depăşit obstacol cu obstacol şi România este astăzi apreciată pentru cum gestionează provocările cu care se confruntă”, a adăugat secretarul general al PNL.

Mai apoi, acesta a spus din nou că oponenții formațiunii sunt „extremişti”, iar miza alegerilor europarlamentare este menținerea acestora departe de proiectul european.

„Desigur, în vremuri grele apar şacalii, care aşteaptă o oportunitate să atace. Istoria ne-a învăţat că în vremuri ca acestea ei sunt doar personaje care exploatează supărarea şi orice frustrare. Aceştia sunt oportuniştii politici, ei nu au soluţii reale, ei au fraze populiste, ei nu au empatie pentru semenii lor, au doar un cinism politic bine disimulat. Ei nu vor şi nici nu pot să construiască. Ei vor să dărâme. Sunt acei extremişti care fie că se dau de dreapta, fie că au o agendă progresistă, le ştiu pe toate deşi niciodată nu au demonstrat nimic. Dragii mei, cu ei ne vom bate în aceste alegeri, dar cu certitudine le vom câştiga. Miza alegerilor europarlamentare este să îi ţinem departe pe extremişti care bat la porţile Europei şi care vor să distrugă proiectul european”, a conchis Bode.

BEC a publicat lista completă cu candidați

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat lista completă cu candidați. 15 formațiuni politice și șapte independenți și-au depus candidaturile până în data de 10 aprilie, când s-a încheiat perioada de înregistrare.

Înscrierile candidaților au fost permise până în data de 10 aprilie, când s-a încheiat perioada de înregistrare. Au fost înscrise 15 formațiuni politice:

  • Alianța Electorală PSD PNL;
  • Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei;
  • Alianța România Socialistă;
  • Alianța AUR;
  • Partidul S.O.S. România;
  • Partidul Alternativa Dreaptă;
  • Partidul Diaspora Unită;
  • Partidul Umanist Social Liberal;
  • Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER);
  • Partidul Oamenilor Liberi;
  • Uniunea Democrată Maghiară din România;
  • Partidul România Mare;
  • Partidul Noua Românie;
  • Partidul Patrioților;
  • Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache.