Deși președintele a spus că nu este indicat organizarea acestor târguri de Crăciun, primarul Craiovei a continuat cu pregătirile.

„Am făcut probe pentru iluminatul de sărbători și vă arătăm imagini în premieră. Lucrăm încă la ornarea căsuțelor din Târgul de Crăciun ca să fim gata până pe 28 noiembrie când e inaugurarea.

De dimineață am avut discuții cu reprezentanții HORECA, iar la prânz am avut ședință cu șefii instituțiilor de ordine pentru a pune la punct detaliile pentru deschiderea Târgului.

Chiar dacă nu va fi ca în alți ani, fiindcă nu avem voie să montăm patinoar, carusel sau orășelul copiilor, sperăm să vă placă ceea ce facem”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Târgul din acest an va fi organizat în condiții speciale

Primarul Craiovei a subliniat că târgul din acest an va fi organizat în condiții speciale. De exemplu, au fost stabilite culoare speciale pentru plimbare, menite să elimine aglomerațiile pe cât posibil. Trebuie menționat că Lia Olguța Vasilescu a cerut oameniilor să respecte restricțiile impuse.

„Și la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova, cu diferența ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orășelul copiilor, ci doar căsuțe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

„Nu veți găsi mâncare preparată la fața locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staționeze prea mult în fața chioșcurilor de Crăciun. De asemenea, căsuțele au fost amplasate în cele două mari piețe ale orașului, Mihai Viteazul și Frații Buzești, tocmai pentru a se evita aglomerația. Rugămintea noastră este să respectați culoarele stabilite pentru plimbare, tocmai pentru a evita să interacționați cu mai multe persoane. Nu uitați că și Parcul Romanescu va fi pregătit de sărbători și merită vizitat! Pe 28 noiembrie se deschide oficial Târgul de Crăciun și dăm drumul la iluminatul de sărbători! Aveți cu toții dreptul să vă bucurați de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Crăciunul, dar vă rugăm și să respectați restricțiile impuse!”, a conchis aceasta.

FOTO: Inquam