UPDATE:

PNL Sector 1 se delimitează complet de inițiativa unui membru al filialei de a contesta una dintre candidaturile pentru președinția Partidului Național Liberal.
„Am aflat din presă despre această contestație. Demersul este unul strict în nume propriu, fără a fi fost consultată sau măcar anunțată conducerea PNL Sector 1. La următorul Birou Politic al PNL Sector 1 vom lua în discuție această problemă și vom lua toate măsurile statutare necesare. Toate aceste atacuri interne au ca rezultat doar afectarea imaginii Partidului Național Liberal. Facem un apel ca astfel de acțiuni să înceteze de îndată. În ceea ce ne privește, rămânem consecvenți și ne menținem poziția de neutralitate validată în forurile superioare ale filialei, poziție bazată pe principii, valori și prevederi statutare”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Vă reamintim că Biroul Politic al PNL Sector 1 a hotărât în unanimitate încă din luna iulie ca fiecare delegat să voteze la Congresul din 25 septembrie după propriile convingeri, filiala rămânând neutră în competiția internă pentru președinția Partidului Național Liberal.

Știre inițială

Florin Cîțu primește o gravă lovitură din interiorul PNL! După ce a pierdut susținerea în Parlament a USR PLUS, Premierul se confruntă cu tot mai multe probleme.

Chiar partidul din care face parte îi pune piedici tot mai mari pentru a prelua conducerea PNL în locul lui Ludovic Orban.

În acest moment, susținerea pe care i-o oferă Președintele Klaus Iohannis pare a fi rămas principalul atu al lui Florin Cîțu.

Florin Cîțu primește o gravă lovitură din interiorul PNL!

Un membru PNL Sector 1 cere în instanţă anularea a două decizii ale Biroului Politic Naţional al PNL, adoptate în 18 şi 23 august, prin care Florin Cîţu a primit derogare de la condiţia vechimii pentru a putea candida la şefia PNL, dar şi cea prin care i-a fost admisă candidatura.

Alexandru Pânişoară, membru al PNL Sector 1, cere Tribunalului Bucureşti să constate nulitatea deciziilor BPN nr 4/ 18.08.2021 şi 18/ 23.08.202. Primul act se referă la acordarea derogării de vechime pentru ca Florin Cîţu să poată candida la şefia PNL, iar cel de-al doilea reprezintă admiterea candidaturii.

”Nu am acţionat la comanda cuiva, ci din propria convingere, din asumare (…) Nu pot să tolerez, să mai tolerez, nelegiuirile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Nu-l cunosc pe Florin Cîţu şi nici pe Orban, nu are legătura cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauţionează abateri de la legi şi regulamente…

”Amorţirea asta care a condus la derapaje şi abuzuri”

Poate ar fi gândit şi alţii acţiunea, dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… Păcat, sper să înceapă şi restul colegilor să se trezească din amorţirea asta care a condus la derapaje şi abuzuri”, a scris Alexandru Pânişoară pe Facebook.

Potrivit Statului PNL vechimea necesară pentru a candida la funcţia de preşedinte al PNL este 5 ani, iar Florin Cîţu nu avea această vechime în momentul depunerii candidaturii, arată news.ro.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 9 septembrie.

Florin Cîţu şi Ludovic Orban candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL, congresul urmând a avea loc în 25 septembrie.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu.