Florin Cîțu e OUT? Adriana Săftoiu îl vede ca pe un adevărat al doilea Victor Ciorbea, prin urmare sacrificat pe altarul intereselor politice ale coaliției aflate la guvernare.

Dar se va găsi un premiu de consolare și pentru Florin Cîțu, spune Săftoiu, eventual conducerea Băncii Naționale.

Florin Cîțu e OUT? ”E doar o chestiune de timp”

Adriana Săftoiu, fost deputat PNL și purtător de cuvânt la Palatul Victoria în timpul guvernării Convenției Democratice susține că, dacă nu uităm la trecutul recent, zilele lui Florin Cîțu în fruntea Guvernului sunt numărate.

Săftoiu nu este de acord ca întreaga societate să fie într-o degringoladă politică, doar ca Florin Cîțu să poată prelua, pe 25 septembrie, puterea în partidul său.

Astfel, fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu apreciază într-un interviu acordat Recorder că mai devreme sau mai târziu PNL va renunța la premierul Florin Cîțu.

”Am un ‘deja vu’. Când eram purtător de cuvaânt în guvernarea Radu Vasile, cu un amalgam de partide, pe urmă ce a urmat în 1996-2000, perioada CDR. Mă așteptam pentru că fiind 4 ani în Parlament, am putut să văd și atitudinea noastră față de USR și atitudinea lor față de noi.

Cele două partide nu se respectă. În cei 4 ani de coabitare în Parlament, s-au tolerat și au ajuns la guvernare pe această relație care nu avea la bază respect. I-a adus la masă aceeași idee, să bată PSD.

Așa a fost și la CDR, să batem PSD, dar țărăniștii nu se uitau la liberali cu zâmbetul pe buze, se uitau la PD ca rupt din FSN, deci aliații nu și-au câștigat respectul și finalul a fost cel pe care îl știm”, își aduce aminte Adriana Săftoiu.

”Există un tipar în istorie”

”În 1997, în PNȚCD, știau că o să vină un moment în care trebuie să renunțe la domnul Ciorbea, dar au prelungit momentul doar pentru ca să nu dea satisfacție imediat Partidului Democrat.

Așa e și acum. Există un tipar în istorie, dacă nu vrei să eșuezi nu faci la fel. Deci mai devreme sau mai târziu se va renunța la domnul Cîțu, dar pentru că nu dorim să dăm satisfacție USR amânăm acest moment”, a mai spus liberala.

”USR nu va mai intra la guvernare cu Cîțu premier. După 25 se va lua în calcul schimbarea lui Cîțu și recompensarea lui cu un post important, cel mai vehiculat zvon a fost BNR.

Și are temei, pentru că atunci când s-a eliberat postul de viceguvernator BNR au fost doi candidați, Eugen Nicolaescu și Florin Cîțu. Are temei acest zvon, domnul Cîțu și-a dorit să meargă viceguvernator BNR, de ce nu și-ar dori să fie și guvernator?

Drept urmare, după 25 septembrie cred că se va discuta schimbarea domnului Cîțu din postul de premier, doar dacă PNL nu alege varianta de guvern minoritar, dar atunci ne putem lua gândul de la orice reforme serioase pentru că PNL va trebui sa facă favoruri celor ce votează susținerea lui, iar aceste favoruri nu le vom vedea transparent.

Nu cred în alegeri anticipate, nu s-a născut încă Parlamentul dispus să plece după 6 luni. Exclus așa ceva. Dacă se va ajunge la alt guvern cu un premier care nu le place (parlamentarilor), va fi respins, poate se va respinge și a doua oară, dar a treia oară va trece oricine, inclusiv Florin Cîțu”, susține Adriana Săftoiu.

Sursa foto: Capital.