Ludovic Orban este sigur că nu există vreo posibilitate să fie dat afară din Partidul Naţional Liberal înainte de marele Congres.

“Cine să mă dea afară din partid? Sunt minți înfierbântate”

El afirmă că doar unele persoane cu “minţi înfierbântate” pot crede că o astfel de măsura radicală l-ar putea împiedica să câştige şefia PNL.

“Dacă voi câştiga, refac coaliția în maxim 48 de ore. Cum să refuze domnul președinte, m-a desemnat prim-ministru de 3 ori.

Hahaha, cine să mă dea afară din partid? Sunt minți înfierbântate care cred că doar eliminarea mea mă poate împiedica să câștig”, a declarat, miercuri seara, Ludovic Orban, invitat pe B1 TV.

Ludovic Orban şi relaţia sa cu Klaus Iohannis

Orban a mai spus că relaţia lui cu preşedintele Klaus Iohannis continuă să fie una foarte strânsă, iar parteneriatul de succes dintre PNL şi Palatul Cotroceni va continua şi după ce va câştiga un nou mandat în fruntea liberalilor.

“Eu l-am considerat pe președintele Iohannis un partener al PNL, am avut un parteneriat, o colaborare foarte strânsă timp de 4 ani care a dat roade pentru România și pentru PNL.

Îl consider în continuare, cu singura condiție să fie un partener serios, un partener care într-adevăr să poată să se implice cu adevărat în soluționarea crizei, să asigure stabilitatea guvernării și îndeplinirea reformelor.

Dacă eu voi câștiga Congresul PNL, va continua parteneriatul de succes pe care l-am avut cu președintele României”, a mai precizat Orban, potrivit b1tv.ro.

Ce spun românii, Orban sau Cîţu?

Preşedintele PNL mai spune că românii îl preferă pe el, în detrimentul lui Florin Cîţu.

“Dacă mergeți pe stradă și întrebați oamenii, peste 50% mă preferă pe mine, iar sub 20% pe Florin Cîțu”, a mai declarat Orban.

“Eu am fost un guvern minoritar, este extrem de complicat de condus”

Liderul liberal a declarat, în mod ferm, că se opune unei soluţii cu Guvern minoritar PNL susţinut de PSD. Asta ar duce la o compromitere gravă a PNL, afirmă Orban.

“Practic un guvern minoritar, eu am fost un guvern minoritar, este extrem de complicat de condus. Cum să faci reformă în Justiție dacă nu ai majoritate în Parlament, reforma în domeniul Educației, nu poți să faci nimic, poți cel mult să stai atârnat de un fir de ață care este un joc politic de moment al PSD-ului, care probabil dacă va lua decizia să nu dea jos Guvernul Cîțu, să îl lase să stea la guvernare, o va face fără numai din considerente de natură politică.

Sunt categoric împotrivă acestei formule. Există o singură soluție pentru România, refacerea coaliției. Părerea mea este că pe drumul pe care a pornit Florin Cîțu, în care vând iluzia menținerii la putere pe baza PSD și a sprijinului netransparent al PSD, este un drum care va duce PNL nu numai la opoziție, ci la o compromitere gravă, cum de altfel a și început să fie”, a mai declarat Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu