E cutremur la Palatul Victoria!

Florin Cîţu s-a decis! Secretarii de stat ai USR PLUS sunt pe făraş

Deşi spune că încă aşteaptă ca USR PLUS să revină la masa negocierilor, premierul Florin Cîţu a decis că toţi secretarii de stat propuşi de către USR PLUS vor fi demişi.

Miercuri seara, Florin Cîţu a declarat, pentru Digi24, că îşi doreşte ca USR PLUS să retragă moţiunea de cenzură şi să revină la negocieri, înainte de a fi trecută “linia roşie”.

“În acest moment putem să discutăm orice (…) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să…”, a spus prim-ministrul.

El a indicat şi când va destitui secretarii de stat numiţi de USR PLUS în ministere: “În această seară”.

Ulterior, deciziile de demitere au fost publicate în Monitorul Oficial. Florin Cîțu i-a demis pe toți cei 26 de secretari de stat ai USR PLUS.

“Nu poti să fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”

Cât despre directori, acolo sunt posturi ocupate pe bază de concurs şi nu se poate interveni, a mai precizat Cîţu, potrivit news.ro.

“Va fi respectată legea, dar nu poti să fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”, a spus şeful Guvernului, miercuri seara.

Tot în cursul zilei de miercuri, într-un interviu acordat Antena 3, Florin Cîţu spunea că nu s-a decis încă asupra destituirii secretarilor de stat şi a prefecţilor din partea USR PLUS.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu