Probleme mari pentru România. Țara noastră se flă la limită cu deficitul bugetar și îi va fi greu să atingă ținta de trei procente din Produsul Intern Brut la final de an. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul desemnat Ludovic Orban.
După primele opt luni din an, gaura din buget e de aproape 22 de miliarde de lei. Dacă vom depăşi la sfârşitul anului pragul de 3%, Comisia Europeană ar putea declanşa anul viitor procedura de deficit excesiv împotriva României.
Asta înseamnă că autorităţile de la Bruxelles vor face o serie de recomandări pentru a reduce deficitul, iar dacă ele nu sunt respectate, ţara noastră riscă amenzi de miliarde de euro şi suspendarea fondurilor europene.
Specialiștii spun că reducerea deficitului se poate realiza dacă oprim cheltuielile. Măsurile de deficit bugetar pot fi corectate prin proceduri neortodoxe, neplăcute, dar contabile, spune analistul financiar Adrian Benţa, conform Digi24.
Acesta nu se oprește aici. “Acest buget făcut de guvernele din 2016 a plecat de la o falsă soluţie economică. Și-au propus să dea mai mulţi bani populaţiei prin salarii şi pensii, dar pornind de la reducerea investiţiilor. Ele sunt puse pe hârtie, dar sunt nerealizate. Banii s-au dus în zona de consum.
Când ai economia în pondere principală pe consum, trăieşti mai bine pe termen scurt, dar nu dai şansa dezvoltării economice pe termen lung.
Lipsa investiţiilor e o problemă generală pentru viitorul ţării”, a spus Benţa.
„Problema nu e că e un deficit şi că e mare, ci că nu se duce spre zona de investiţii pe termen lung, ci către cosum. Asta e problema unui deficit foarte mare: suntem datori pentru ceva, în loc să fim datori ca să ne dezvoltăm ne îndatorăm pentru consum pe termen scurt”, a explicat analistul fiscal.
El a afirmat că s-a uitat pe programul de guvernare al PNL şi că a remarcat că nu detaliază anumite măsuri, aşa cum sunt cele referitoare la OUG 114 sau suprataxare. „S-a spus – vom corecta OUG 114. Foarte bine, dar ce anume vom corecta? Acea ordonanţă modifică 10 acte normatve, unele bune, altele nu. Dacă va spune cineva – vom tăia facilităţile salariaţilor din cosntrucţii, vom corectat OUG 114, mă întreb: E o măsură bună? Dacă sunt programe de investiţii locale şi nu se mai fac? De asta spun, se pune problema ce anume se corectează.
Alt exemplu, se pune – vom elimina supraacciza. Perfect, dar ce punem în loc? Pentru că banii la buget sunt necesari”, a spus Benţa.
În ceea ce priveşte măsurile pe care ar putea să le ia Comisia Europeană la adresa României, analistul fiscal a opinat că, cel mai probabil se va ajunge doar la recomandări şi la critici, nu până la suspendarea fondurilor europene.
„Chiar şi aşa, dacă cineva te trage de urechi, e o măsură neplăcută”, a conchis el, conform sursei citate.
Te-ar putea interesa și:
OR BAN premiul NOBEL PT ECONOMIE
Sa presupunem ca ar fi asa cred ca cine a provocat aceasta situatie trebue sa si raspunda .Sa terminam odata pt. totdeauna cu aceasta metoda de a platii Romania,respectiv din banii romanilor , prostiile si incompetenta unor persoane care au gresit. Cine greseste trebue sa si plateasca ,mai ales ca in categoria asta intra persoane cu averi si bani foarte multi ,au de unde sa isi plateasca greselile facute. Trebue o lege data in care cine greseste trebue sa si plateasca .Romania nu este vinovata ca sa plateasca pagubele facute de niste indivizi incompetenti care nu au gresit.
Romania si romanii-fraieriti,ingenunchiati,umiliti,otraviti,despartiti,furati si delocalizati !
Ce,inseamna pentru unul ca si exemplu Tudor Chirila,Smiley,Irina si Brenciu-un pretendent(a), la ”Vocea Romaniei” din Diaspora ? Care este metoda,pretul,riscul reintegrarii in propria tara,care e ajutorul si programul acordat sa revina toti cei plecati,langa sotie,sot,copii,familie,bunici,langa strabunii lor ingropati in tara lor ROMANIA?-Dar pentru romanii parlamentari,deputati,senatori ministri,premier si presedinte ? Care este pretul unui trai decent visat,decizia si hotararea de a lua lumea in cap si la trap-fara sa sti,unde nimeresti si cum ti-a fi norocul-soroc ? Sau pierzania ta,nici macar sa sti daca vei putea ajunge in starea acea ce pentru fiecare om e un cosmar, un vis urat cel mai cumplit…Dar,cine poate constientiza asta si o poate comenta pe intelesul tuturor ?
„Celor care încă nu știu…. .. Lasă că acolo în străinătate, se câștigă bine. Lasă că prin străinătate nu este ca în România, aici este tare greu. Lasă, nu te văita, că acolo munciți dar măcar câștigați bine. Ce bine este de voi! Ce norocoși sunteți! Te vaiți că-ți este dor de România? Cine te-a pus să pleci? Lasă că acolo aveți! Ce ne-ai adus? Știți acel moment în care sunteți sătui de anumite concepții greșite? De fiecare dată vă simțiți obligați față de ceilalți și încercați să ajutați pentru că vă simțiți mai norocoși doar pentru că nu locuiți în România.
Am obosit să mă tot repet: în străinătate banii nu pică din cer. Fiecare om, fiecare femeie, fiecare copil, când a ajuns într-o țară străină, s-a simțit ca un pește pe uscat. La propriu. Era singur. El și noul șef sau noii colegi. Ea și șeful. Copilul și învățătorii. O limbă nouă, un loc nou, nimeni pe care să te poți baza. Nu numai că n-ai pe cine conta atunci când dai de greu: trebuie să stai în alertă, să ai grijă cine-ți este prieten, cui oferi încrederea ta și în ce fel de grup ajungi.
Un om nu pleacă de acasă, printre străini, de dragul vieții. Nu, pleacă pentru ceva mai bun. Să nu credeți că o persoană este așteptată cu brațele deschise printre străini, din păcate nu avem o faimă bună. Să nu credeți că lucrurile merg ca pe roate, că ajungi, te angajează cineva imediat, îți oferă o casă, un contract și lucrurile merg super bine. Basme, povești pe care unii oameni, cei care stau cu mâinile în buzunar pierzând ziua pe la colț de stradă, le-au spus pentru a se simți mai puțin purtori.
Să nu credeți că în străinătate înotăm în euroi. Euroii se muncesc, domnilor! Nu aleargă nimeni după tine cu un loc de muncă, nu-ți oferă nimeni ceva doar pentru că ai zâmbet frumos și frunte palidă. Când îți iei viața de la capăt, trebuie să câștigi încrederea unor necunoscuți, să te interesezi, să fii atent la ce semnezi, să citești de o mie de ori, să asculți doamna de la un birou cu urechile ciulite, să cauți în dicționar cuvinte de care nu ai habar și să-ți controlezi frica pentru că întotdeauna pot apărea probleme.
Într-o zi priveam atent mâinile tatălui meu și mamei mele. Mâini muncite, obosite și umflate. De i-aș strânge pe cei din țară, mulți ar spune că suntem norocoși, că am avut parte de o viață bună, că avem tot ce ne-am dorit și că na… SUNTEM NOROCOȘI, NENE! Norocoși? Mă bufnește râsul! Da, probabil am fost ajutați de multe ori de soartă dar știți ce contează? Voința și munca depusă.
Nu-mi este rușine să o spun: ca un copil de emigranți, simt că niciodată nu voi fi înstare să-i depășesc pe ai mei, să fac mai mult decât ei! De ce? Simplu. Pentru că generația părinților mei este o generație de oameni cu voință! N-au zile de odihnă, nu știu care-i dimineața și care-i seară, nu știu ce înseamnă concediu sau vacanță. Eu, copilul lor, am datoria de a le cumpăra un bilet pentru a-i trimite, forțat, într-o croazieră! Eu, copilul lor, știu cât au muncit pentru o viață mai bună și știu că norocul a contat extrem de puțin.
În spatele bunătăților aduse în țară, a cadourilor și ale surprizelor se ascund lacrimi, momente de tristețe și singurătate, înjosire și sacrificii. Dacă n-ați încercat măcar o zi, dacă n-ați fost în pielea unui om care nu-nțelege nici măcar un cuvint din ceea ce i se spune, dacă nu știți ce înseamnă să te trimită după sapă și să te întorci cu furcă pentru habar n-ai, dacă nu știți ce înseamnă să n-ai prieteni pentru că ești străin, atunci n-ai dreptul la o părere.
.-Nu judecați Diaspora !!!” este mesajul transmis de milioane de romani,care nu si-au tradat patria si tara mama,ci tanjesc o au in suflet,o plang mereu si la o adica vor veni intr-un suflet sa si-o redobandeasca si sa o apere din fata vrajmasilor interni si externi.
Ei,sunt suferinta si incarnarea omului preschimbat dar cu ADN-ul neschimbat,desi cu toate ingredientele de schimbari de alimente otravitoare,apa si aer infestat cu toate metalele,aditivele toxice,cu tot ce se putea strange mai rau si otravitor de pe aceasta planeta-integrate in toate produsele schimbate genetic,insa pianistul nu canta melodia lor si nu o poate interpreta-ADN-ul,vechi ramane asa pe melodia strabunilor,cu mancarea si alimentatia biologica recunoscuta,si nu cu aceste noi otravuri inventate,de
toti reptilienii-convertiti…Lupta,este in toi,si pe masura va fi si mai mare si cumplita,
sangele,apa nu se face,iar razbunarea va fi groaznica,la cea ce au avut si au de patimit
toti cei de acasa,dar mai ales din DIASPORA !
Trebuie făcut de așa natură încât cel care intră ca ministru sau orice altă funcție administrativă când pleacă să predea totul cu semnătură și să răspundă pentru toate nereguli3 constatate….., nu să intre ca pe moșia proprie și să plece tot așa. ..mai și cu mobilierul dacă s-ar putea.Așa se procedează in toate funcțiile înalte bugetare unde e un jaf total cu aroganță și zâmbetul pe buze. Fraților opriți măcelul acestei natiuni. …opriți până când nu e prea târziu. Cei care sau perindat prin functii inalte trebuie verificați la averi și ce nu pot justifica să fie confiscat. ..ALOOO ALOOO , ALO JUSTITIA ROMÂNA .