Lovitură puternică direct de la Google pentru cei care folosesc serviciile oferite de corporația americană. Mai multe servicii Google utilizate pe scară largă, precum Gmail Meet și Drive, au înregistrat de mai multe ore, întreruperi intermitente în ţări din întreaga lume, potrivit Agerpres.

Totul a început zîn jur de ora 05:00 GMT. Problemele semnalate afectează, între altele, trimiterea de e-mailuri şi ataşamente pe Gmail. Este unul dintre cele mai folosite serviciuri de e-mail din lume, lansat în 2004. Gmail are în prezent 1,8 miliarde de utilizatori, platforma de videoconferinţă Meet şi serviciul de stocare a fişierelor Drive, care are peste 800 de milioane de utilizatori activi zilnici conform Google.

Pe reţelele de socializare, întreruperea a fost raportată joi din întreaga lume, mai ales în Europa, Asia de Sud-Est şi Japonia, potrivit site-ului DownDetector.

Google a reacționat imediat și și-a cerut scuze inconveniente. Cei care au reclamat problemele au fost redurecționați la paginile de asistenţă pentru utilizatori. Chiar și asa, nu a fost practic de niciun folos, până în acest moment neexistând un răspuns clar cu privire la aceste disfuncţionalităţi. În plus, clienții nu au primit nici măcar un timp aproximativ în care se aşteaptă ca acestea să fie rezolvate.

În cele din urmă, Google a spus că a rezolvat problemele legate de întreruperile intermitente ale unor populare servicii ale sale înregistrate joi dimineaţa devreme şi care au afectat utilizatori din întreaga lume. Compania a dat asigurări că fiabilitatea sistemului este una dintre priorităţile sale principale.

„Problema cu Gmail ar trebui să fie rezolvată acum. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate şi apreciem răbdarea şi sprijinul constant”, a publicat Google joi, la ora 11.10 GMT, pe app status page, unde oferă informaţii despre performanţa serviciilor sale.

Trebuie amintit că, la sfârșitul lunii iulie, Google, Apple, Facebook și Amazon au fost criticați de către parlamentarii americani, atât de republicani, cât și de democrați, pentru folosirea abuzivă a puterii deținută pe piață. Cei patru giganţi americani ai internetului – Google, Apple, Facebook şi Amazon (GAFA) – ”au prea multă putere”, a afirmat miercuri democratul David Cicilline, care prezidează audierea excepţională a directorilor acestor companii suspectate de posibile practici anticoncurenţiale, relatează AFP.