Ce este G Suite?

Gmail pentru afaceri este un serviciu denumit G Suite. Este un e-mail sigur al companiei, bazat pe instrumente Google cunoscute. G Suite are toate aplicațiile de productivitate de birou necesare pentru lucrul în echipă: 

 • Gmail – cel mai popular serviciu de e-mail, 
 • Calendar – programare evenimente și întâlniri, 
 • Meet – conferințe video cu colaboratori și persoane din afara companiei, 
 • Chat – instrumentul de comunicare instant pentru echipe,
 • Curente – platformă de socializare internă,
 • Foi de Calcul, Documente, Prezentări, Site-uri și Formulare – aplicații de editare a fișierelor cu caracteristici avansate de colaborare online și control de acces,
 • Drive – stocare în cloud pentru tot felul de fișiere, 
 • Căutare în cloud – motor de căutare la nivel de domeniu care permite utilizatorilor să găsească persoane, fișiere sau mesaje,
 • Consola de administrare – un centru de comandă și control pentru toate aplicațiile Google, integrările, conturile de utilizator și dispozitivele conectate.

Cunoști deja cele mai multe instrumente enumerate mai sus din contul tău privat de Gmail. Dar dacă dorești să experimentezi întregul lor potențial, atunci încearcă-le în G Suite, alături de echipa ta. Iată 10 motive pentru a face acest lucru:

 1. Creșterea credibilității 

Gmail în G Suite îți permite să creezi conturi cu domeniul tău personalizat după un @. Așadar, în loc de nume.prenume.companie@gmail.com, toți angajații tăi pot utiliza o adresă de acest fel: nume.prenume@numecompanie.ro. Care este beneficiul pentru afacerea ta? Vei evita să fii perceput ca un amator, sau mai rău – un escroc. În era tehnologiei informației, condusă de corporații uriașe, consumatorii s-au obișnuit cu faptul că totul este marcat. Adresele de e-mail private sunt folosite în zilele noastre numai de către freelancerii începători sau cei care lucrează cu antreprenori.  

 1. Spune la revedere spamului

Este greu de negat faptul că filtrele anti-spam din Gmail privat sunt deja bune. Lipsa distragerilor enervante pe care clienții de afaceri le experimentează în fiecare zi când își verifică curierul de intrare este și mai bună. Fără reclame, fără phishing, fără oferte suspecte – doar corespondența oficială și știri de pe site-urile care îți plac. 

 1. Stochează fișierele în cloud

Dacă utilizezi un Google Drive gratuit cu contul tău Gmail, știi deja cât de convenabil este să ai acces la toate fișierele, fotografiile, atașamentele, etc. de pe orice dispozitiv conectat la internet. Gândește-te cum poate crește productivitatea întregii echipe dacă fiecare angajat poate stoca și partaja fișiere online. 

 1. Rămâi în contact

G Suite oferă o mare varietate de instrumente care facilitează comunicarea în afaceri:

 • Gmail – un e-mail securizat al companiei din domeniul tău, fără spam sau reclame.
 • Calendar – o aplicație care permite gestionarea eficientă a timpului prin crearea de întâlniri, adăugarea colegilor și a resurselor companiei.
 • Chat – îți permite să comunici cu colegii din Gmail (într-o bară laterală) sau într-o aplicație separată.
 • Meet – o aplicație care îți permite să te alături și să creezi conferințe video. 

Toate aplicațiile au versiuni mobile pentru iOS și Android, astfel încât să poți fi la curent cu tot ce se întâmplă în compania ta, de oriunde te-ai afla.

 1. Creare alias

Fiecare utilizator G Suite poate avea unul sau mai multe aliasuri. Alias ​​este o adresă de e-mail alternativă care adună e-mailurile într-un singur inbox. De exemplu, dacă un angajat HR are un cont principal cu numele k.smith@company.com, poate crea un alias recruitment@company.com pentru a primi CV-uri de la ofertele de muncă și corespondența obișnuită într-un singur loc. 

 1. Gestionează utilizatorii și dispozitivele

Conturile de e-mail personale există în afara controlului departamentului IT. Ca administrator G Suite, ai o imagine generală completă asupra dispozitivelor care prelucrează datele companiei. De fiecare dată când un angajat se conectează la un cont G Suite pe un telefon sau laptop nou, îl poți vedea în panoul de administrare. Dacă el sau ea uită să se deconecteze, poți face asta de la distanță pentru ei. Poți verifica, de asemenea, puterea parolei lor, să implementezi autentificarea cu doi factori și să verifici rapoartele de activitate din organizație. Cu G Suite, nimic nu îți va scăpa din vedere.

 1. Ai grijă de conformitate

Unele industrii au cerințe speciale atunci când vine vorba de măsuri de securitate. De exemplu, companiile financiare sau medicale trebuie să acorde o atenție deosebită pentru a rămâne conforme cu reglementările obligatorii impuse de Uniunea Europeană sau de guvern. În plus, suntem cu toții obligați să urmărim GDPR, de aceea este important să alegem un furnizor de servicii de încredere pentru procesarea datelor clienților. 

Cu două dintre variantele G Suite (Business și Enterprise), poți alege o regiune de prelucrare a datelor pentru a te asigura că nimic nu este transferat în afara Uniunii Europene. G Suite are, de asemenea, opțiuni avansate de securitate, prevenire a pierderilor de date, arhivare și export – cu configurația corectă poate fi conformă chiar și cu cele mai restrictive legi. 

8. 99,9% SLA Google, având grijă de clienții săi, oferă servicii neîntrerupte. Asta lasă, fără îndoială, competiția în urmă, ale căror servicii nu funcționează mereu corect

 1. Obține asistență

În calitate de utilizator privat Gmail, poți obține ajutor din vasta bază de cunoștințe a serviciilor Google, dar este imposibil să contactezi un specialist. Dacă ai o problemă cu o aplicație pe care o utilizezi pentru afaceri, fiecare minut contează – dacă nu lucrezi, nu faci profit. 

În calitate de client al unui partener oficial Google Premier, Fly On The Cloud, vei primi nu numai o reducere și ajutor cu implementarea inițială, ci și asistență continuă în limba ta maternă. Ori de câte ori ai o întrebare sau o problemă nerezolvată, există o armată de specialiști în cloud gata să te ajute. 

 1. Este mai ieftin decât crezi

 Motivul final este cel mai simplu – de ce să nu ai un cont Gmail profesionist? Este accesibil și practic nu există dezavantaje, în cazul trecerii la o versiune plătită. 

Premiile și caracteristicile serviciilor online pentru companii sunt variate – micile start-up-uri nu au nevoie de la fel de multe opțiuni de control ca marile corporații, deci nu plătesc la fel de mult.

Prețul depinde de versiunea pe care o vei alege.

 • G Suite Basic – nivel standard costă 5,2 EUR per utilizator (sau 4,68 € cu reducere la Fly On The Cloud),
 • cea mai populară, G Suite Business, costă 10,4 EUR per utilizator (9,36 € cu reducere),
 • G Suite Enterprise extins costă 23 EUR per utilizator.

Vezi toate funcțiile din prețurile complete ale G Suite.

De asemenea, este important să reții că, dacă organizația ta îndeplinește anumite premise, poți obține G Suite gratuit. 

Cine poate utiliza G Suite gratuit?

G Suite pentru organizațiile non-profit

Google a oferit G Suite gratuit ONG-urilor. Îmbunătățește activitatea întregii organizații, creează un canal de contact online și ajută la implicarea a din ce în ce mai multor voluntari.

Pentru a utiliza versiunea gratuită a G Suite, o organizație ar trebui: 

 • să aibă un statut oficial al unei organizații de caritate, 
 • să fie verificată ca organizație nonprofit de către TechSoup sau un partener regional TechSoup.
 • să fie o organizație de beneficii publice, fundație sau asociație înregistrată în Registrul Curții Naționale sau un registru național oficial similar.

G Suite for Education

Școlile și universitățile pot utiliza, de asemenea, versiunea gratuită a pachetului de aplicații Google. Pentru a deveni beneficiar al G Suite Enterprise for Education, trebuie îndeplinite mai multe condiții:

 • instituția trebuie să aibă un statut nonprofit verificat
 • instituția trebuie să fie o instituție de învățământ acreditată recunoscută de autoritățile statului
 •  instituția trebuie să acorde certificate de educație recunoscute la nivel internațional

Orice companie

Poți folosi G Suite gratuit pentru 30 de zile, fără niciun cost sau date bancare. Perioada de test este cu 16 zile mai lungă decât cea oferită de Google și tot ce trebuie să faci pentru a profita este să completezi acest formular pe website-ul nostru https://flyonthecloud.com/l/gsuite30zile Ulterior, un reprezentant de vânzări Google te va contacta pentru setarea contului.