Update

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a venit cu explicații în ceea ce privește oferta firmei de salubrizare Romprest. Aceasta a declarat în şedinţa Consiliului Local de miercuri că oferta operatorului de salubritate nu este fezabilă.

„Romprest a venit cu o ofertă. Această ofertă a primit-o aparatul de specialitate acum două zile cred (…), e în analiză la colegii noştri, mai ales la Direcţia Economică. În această ofertă se cer 50 milioane de lei în ianuarie, februarie, martie. Pur şi simplu ar trebui să nu plătim salariile ca să putem să onorăm această ofertă (…)

Suntem într-un impas, pentru că să găsim 50 de milioane de lei în facturile curente în perioada aceasta, când bugetul nici nu e semnat, aşa că din punct de formal nu este posibil, apoi la nivel de cash disponibil în ianuarie am plătit doar salariile, utilităţile, asistenţa socială şi nu mai avem decât 5 milioane.

Eu nu pot să iau în serios această ofertă, pentru că nu ţine cont de realitate (…). Oferta aceasta, din păcate, nu este fezabilă (…). Au cerut să plătim 101 de milioane, din care 50 milioane în ianuarie, februarie şi martie”, a spus Clotilde Armand.

Știrea inițială

Lovitură pentru Clotilde Armand! Romprest a trimis miercuri o adresă consilierilor locali prin care anunță că, din cauza primarului USR, va suspenda prestarea serviciilor pentru Sectorul 1.

Firma de salubritate o acuză pe Armand că, în timp ce primăria nu și-a achitat obligațiile contractuale, a negociat încheierea unui contract cu o altă firmă concurentă.

Lovitură pentru Clotilde Armand! Sectorul 1 va avea o mare problemă cu gunoaiele

Romprest a informat Consiliul Local al Sectorului 1, Primăria Sectorului 1, Primăria Capitalei şi Prefectura Capitalei cu privire la intenţia de a sista serviciile prestate, începând cu data de 11 februarie, în urma refuzului autorităţii contractante de a-şi respecta angajamentele.

Dacă până pe 11 februarie Consiliul Local al Sectorului 1 nu adoptă o hotărâre privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară, pe o perioadă de şase luni, a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului de salubritate, Sectorul 1 riscă să intre într-o criză mai gravă decât cea din decembrie 2020, când munți de gunoaie zăceau pe străzi, amenință Romprest.

Firma de salubritate o acuză pe Clotilde Armand de abuz, după încheierea unui contrat, în luna decembrie, cu o altă firmă de profil, pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi.

”Interese de natură partinică și de grup”

Înțelegerea s-ar fi făcut cu încălcarea legii şi a prevederilor contractului dintre Consiliul Local al Sectorului 1 şi Romprest, acuză firma de salubritate.

”Vă transmitem prin prezenta, prin care înțelegem să vă notificăm asupra încălcării repetate a drepturilor Delegatului (firma de salubritate – n.r.), așa cum sunt ele prevăzute în contractul de delegare și în legislația aplicabilă, care conduc la limitarea/suspendarea pe o perioadă nederminată a activităților serviciului de salubrizare delegat.

Vă aducem la cunoștință că această decizie ne este impusă de blocarea totală, de către reprezentanții aleși, care reprezintă Autoritatea contractantă (Primăria Sectorului 1 – n.r.), în mod intenționat și cu vădită rea-credință, în baza unor interese de natură partinică și de grup, a negocierilor privind stingerea conflictelor contractuale, în contextul în care și ultimul demers al Romprest de a soluționa amiabil conflictele invocate (…), precum și propunerea unor surse de finanțare ale serviciului care să conducă la reducerea sarcinilor pe bugetul local, este tergiversat de către reprezentanții Autorității contractante”, se arată în notificarea trimisă de Romprest.

Puteți citi întreg documentul AICI.