Lovitură pentru cei care au astfel de telefoane! Nu le veți mai putea folosi de la finalul lunii septembrie

Google a decis să blocheze toate smartphone-urile android care folosesc versiunea 2.3.7 Gigerbread și versiuni anterioare acestuia. Măsura luată de gigantul american va intra în vigoare de la 27 septembrie 2021. Utilizatorii android cu aceste versiuni nu vor mai putea accesa serviciile oferite de Google.

Agenția ANSA notează că decizia luată de compania americană este concepută în așa fel încât să protejeze siguranța utilizatorilor.

Utilizatorii care au telefoane mobile cu aceste versiuni de Android și care vor încerca să acceseze serviciile Google după 27 septembrie, vor primi un mesaj de eroare.

Cu ce probleme se vor confrunta oamenii

Cei care vor încerca să acceseze aplicații cu username și parolă vor fi nevoiți să completeze căsuțele de autentificare de fiecare dată când intră în aplicație. Cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăţi majore.

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces.

Conform grupului american, mutarea este o consecinţă a imposibilităţii actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăţi.

Cele mai populare aplicații de la Google, pe care oamenii le folosesc aproape zilnic, sunt YouTube, Maps, Gmail și Drive.

Sursă foto: Dreamstime