Oamenii din spatele Google au vândut acțiuni de peste 1 miliard de dolari!

Începând cu luna mai, cei doi acționari care controlează grupul Alphabet au vândut acţiuni din clasa A şi clasa C de peste 1,07 miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare, scrie cnbc.com

Vânzările efectuate de Brin au totalizat peste 610 milioane de dolari, iar cele ale lui Page, inclusiv din această săptămână, sunt de peste 462 de milioane de dolari.

Brin şi Page au vândut ultima oară acţiuni în 2017

Potrivit sursei menționate, acţiunile Alphabet au înregistrat performanţe bune în acest an. Acţiunile din clasa A ale Alphabet, compania mamă a Google, au crescut în acest an cu peste 50%, depăşind avansul Nasdaq Composite şi al unor giganţi precum Amazon şi Apple.

De asemenea, compania a raportat anterior venituri şi profituri solide. Amintim că Larry Page a renunţat la rolul de CEO al Alphabet la sfârşitul anului 2019, predând rolul CEO-ului Google Sundar Pichai. Simultan, Serghei Brin a renunţat la funcţia de preşedinte al Alphabet, iar rolul său a fost eliminat.

Cei doi sunt printre cei mai bogaţi oameni din lume

Page şi Brin, care au co-fondat Google în 1998, rămân membri ai consiliului de administraţie al Alphabet şi deţin un pachet majoritar de acţiuni la companie, controlând 51% dintr-o clasă specială de acţiuni cu drept de vot ale Alphabet.

Mai mult, cei doi sunt printre cei mai bogaţi oameni din lume. Totuși, ,iliardarii din Silicon Valley şi-au păstrat un profil scăzut de la renunţarea la rolurile lor de conducere, chiar dacă Brin a apărut săptămâna aceasta la primul magazin de vânzare cu amănuntul al Google din New York.

Sursa foto: Dreamstime