O firmă din Cluj-Napoca va prelua televiziunea Prima TV de la omul de afaceri Cristi Burci. Este vorba despre SC Clever Business Transilvania, firmă deţinută de avocatul Adrian Tomşa. Ciudat este că, de doi ani de zile, firma nu a mai declarat nicio cifră de afaceri, are pierderi serioase și un singur angajat. Se pare că firma respectivă ar fi controlată, prin intermediul avocatului Adrian Tomșa, de către patronul RCS&RDS, Zoltan Tezsari, scrie presa media din România.

Tranzacţia este acum analizată de către Consiliul Concurenţei, care a şi făcut anunţul privind eventuala preluare a televiziunii Prima TV de către Clever Business Transilvania de la societatea Prima Broadcasting Group, în temeiul unui contract de transfer de activitate, aceasta din urmă aflându-se în prezent în procedură de insolvenţă.

Ce afaceri deţine Adrian Tomşa în domeniul media?

Avocatul Adrian Tomșa deține mai multe investiții în România, dintre care canalele TV Look (LookPlus și LookSport), AgroTV și Profit.ro, dar și paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica Agrotv şi Profit.ro. În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

În anii 2018 şi 2019, Clever Business Transilvania nu a declarat nicio cifră de afaceri, iar în ultimii trei ani fiscali a declarat pierderi constante, arată declaraţiile aferente acestor ani şi depuse la Ministerul Finanţelor. În 2019, pierderea Clever Business Transilvania a fost de 150.000 de lei. De asemenea, în 2018, firma nu a avut niciun angajat, iar pentru 2019 figurează cu un singur angajat, potrivit Gazeta de Cluj.

Pop Tudor Mircea este administratorul societăţii SC Clever Business Transilvania SRL, acţionari fiind Adrian Tomșa (75%) și societatea CLEVER MEDIA NETWORK SRL. Aceasta din urmă este controlată tot de Tomșa și în anul 2018, ultimul an declarat fiscal, a avut o cifră de afaceri de peste 111 de milioane de lei, un profit de aproape 4 milioane de lei și 60 de angajați.

Afaceristul Cristi Burci va ieşi din afacerile pe care le-a deţinut pe piaţa media, în urma acestei vânzări. Decizia luată de acesta vine în urma unor anchete penale care îl vizează pe omul de afaceri.