UPDATE EvZ.ro: „Ca urmare a semnalelor EvZ, la două ore de la apariția acestui articol, G4 Media a re-publicat ancheta. De această dată cu numele real, Alex Costache. Cred că și-au dat seama că tot demersul lor de a acoperi urmele mizeriei erau inutile”.

„O anchetă publicată pe siteul G4 Media a dispărut fără urmă. Erau scoase la lumină contracte dubioase de peste 12 milioane de euro cu firmele unui mogul media și ale denunțătorului Sorinei Pintea. Ancheta era semnată Alin Ionescu, un pseudonim, dar din greșeală la finalul articolului era trecut autorul real: Alex Costache. Jurnalistul TVR care este extrem de apropiat de DNA și care a fost implicat recent în ceea ce am denumit Rețeaua Deontologilor,” scrie jurnalistul Dan Andronic, pe evz.ro.

Dan Andronic explică și care ar putea fi motivele pentru care exista o presiune ca informațiile să nu apară în media.

„Era vorba despre milioane de euro cheltuite într-un mod suspect de Ministerul Transporturilor pentru niște materiale de protecție, afacerea preferată a politicienilor și profitorilor de pe urma pandemiei de coronavirus. Sub pretextul stării de urgență sunt cheltuite zeci de milioane de euro, iar profiturile fiind uriașe. De aici și presiunile ca presa să nu scrie. Surpriza vine însă din faptul că G4 Media, un site care pretinde că luptă împotriva acestor oameni, face ca o anchetă să se dispară fără nici o explicație,” se mai arată în materialul de pe evz.ro.

Titlul era bombă

„Titlul era bombă: Ministerul Transporturilor, contracte fără licitație în starea de urgență către o firmă exclusă pentru corupție de Banca Mondială și către firma foștilor parteneri de off-shore ai medicului Adrian Streinu Cercel și omului de afaceri Cristian Burci,” mai scrie Dan Andronic.

Site-ul G4Media este condus de jurnaliștii Dan Tapalagă și Cristian Pantazi.