Guvernul Greciei a anunțat joi că e gata să reimpună restricțiile de circulație încă de lunea viitoare, după ce în ultima perioadă regulile pentru evitarea infecției cu Covid-19 au fost ignorate frecvent pe teritoriul țării.

Purtătorul de cuvânt al executivului a spus că guvernul este preocupat de numărul în creștere de cazuri din țările vecine din Balcani, precum și de turiștii care vin cu mașina prin Bulgaria – adică și de turiștii români.

Interdicții împotriva românilor

”Guvernul e decis să protejeze majoritatea cetățenilor de cei puțini care încalcă regulile”, a declarat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al executivului elen. El a adăugat că guvernul va anunța probabil lunea viitoare noi restricții dacă va fi nevoie”, informează g4media.ro.

Grecia e una dintre țările cu cele mai puține infecții din UE, grație unor măsuri stricte de restrângere a libertății de mișcare pe teritoriul său.

Dar numărul cazurilor a reînceput să crească după ce restricțiile de circulație au fost ridicate, iar călătoriile internaționale au fost reluate.

În context, trebuie precizat că sunt deja cel puțin zece state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Măsurile cele mai dure au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină.

Danemarca pune condiția ca

românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

Iar Austria a emis avertizare de călătorie pentru România, conform anunţului făcut miercuri de guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în țara noastră.

Astfel, orice persoană care soseşte din România trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.