Peste 1.100 de blocuri şi imobile din Capitală nu vor avea apă caldă până vineri dimineaţă!

Zeci de mii de bucureştenii rămân iarăşi fără apă caldă

Anunţul a fost făcut luni, 30 august, de către compania Termoenergetica. Este vorba despre lucrări de remediere a unor avarii apărute pe conducta de termoficare (DN 1200) – Magistrala 3 Sud.

Furnizarea apei calde va fi sistată pentru 1.181 de blocuri şi imobile din sectoarele 3, 4 şi 5 până vineri, ora 08:00, din cauza acestor lucrări, transmite Termoenergetica.

Potrivit comunicatului transmis de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB), lucrarea, care va începe marţi, are un “specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătăţirea furnizării agentului termic” în sectoarele 3 şi 4.

“Lucrările sunt esenţiale pentru pregătirea sistemului de termoficare şi pentru funcţionarea acestuia în condiţii de siguranţă în sezonul viitor de încălzire şi vor fi efectuate în zona străzii Releului, a Splaiului Unirii şi a Târgului Vitan”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Furnizarea apei calde va fi sistată pentru 99 de puncte şi module termice.

Termoenergetica transmite că, pentru informaţii suplimentare, consumatorii au la dispoziţie numerele de telefon: 031.9442 şi 0800.820.002.

Noi tratamente de combatere a ţânţarilor în Bucureşti

În altă ordine de idei, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti, demarează, începând de luni, cel de-al nouălea tratament de combatere a ţânţarilor din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, activitatea de dezinsecţie se va desfăşura zilnic, în intervalul orar 21,30 – 5,30, în funcţie de condiţiile meteorologice şi se va aplica în următoarele zone:

  • Sectorul 1 – 1.264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studenţeşti, 2 locaţii ale TVR, Grădina Zoologică.
  • Sectorul 2 – 1.026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unităţi militare, 7 cimitire, 13 spitale.
  • Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, un complex studenţesc, o unitate militară.
  • Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, o bază sportivă, 8 unităţi militare, 7 cimitire, 9 spitale.
  • Sectorul 5 – 1.002 străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unităţi militare, 9 cimitire, 3 spitale.
  • Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, o bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, un spital.

“Tratamentele de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se aplică pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţe, etc.)”, arată sursa citată.

Sursa foto: Dreamstime