Situație foarte grea: Zeci de mii de oameni din România au rămas fără apă potabilă! Furtunile din Suceava i-au lăsat pe cei din zonă într-o situație dificilă.

Echipele de muncitori lucrează pentru remedierea avariei și se speră ca sucevenii să aibă din nou apă de băut la robinet.

Situație foarte grea: Sucevenii au rămas fără apă potabilă!

La rețeaua de apă din Suceava s-a produs o avarie majoră, din cauza furtunilor de aseară, iar 100.000 de oameni au rămas fără apă potabilă.

Estimările companiei de apă din Suceava sunt optimiste.

Aceștia speră ca până miercuri seară să fie reluată furnizarea de apă către municipiul Suceava și către localitățile limitrofe.

Avaria a apărut de noaptea trecută, la una dintre conductele de distribuție a apei, după ce, din cauza furtunilor, au fost căderi de tensiune.

La locul producerii avariei a apărut și un crater de circa 5 metri.

Lucrările de remediere a avariei de la conducta magistrală de alimentare cu apă a municipiului Suceava avansează și se manșonează cu țevi de oțel zona fisurată.

Potrivit reprezentanților ACET SA Suceava, avaria a fost generată, cel mai probabil, după o întrerupere a furnizării energiei electrice în stația de pompare, iar la revenirea curentului a fost un șoc care a fisurat conducta.

Când se speră să se revină la normal

Apa se scurgea din conductă în zonă și a ajuns până la calea ferată și tot ce se pompa se revărsa în zona avariei.

Utilajele au fost aduse de marți seară și se lucrează în continuare la remedierea avariei sperându-se să fie reluat serviciul miercuri seara.

„Având în vedere faptul că în noaptea de 17 spre 18 august a apărut o avarie majoră pe conducta magistrală cu diametrul de 800 Premo la ieșirea din stația Berchișești, prin care se alimentează rezervoarele de apă de la Sf. Ilie, se va întrerupe funcționarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă în data de 18 august în municipiul Suceava și comunele Ipotești, Moara și Șcheia.

Se estimează că reluarea serviciilor se va face în data de 18 august, în jurul orei 19.00”, a transmis ACET într-un comunicat, potrivit antena3.ro.