Veste de ultimă oră din Parlament. Este lovitura zilei încasată de către Guvern și de către premierul Ludovic Orban. PSD este aproape de a ridica o restricție importantă.

Lovitură cruntă pentru Orban!

Cei de la PSD au depus un amendament important în Parlament. Acesta face referire la piețele aflate în spații închise, a căror funcționare a fost suspendată temporar de Guvern, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, să își poată relua activitatea în orice spații. Amendamentul a trecut deja de Comisia de Buget și Comisia de Agricultură.

Legea la care s-a depus amendamentul va intra la vot final în următoarele ore, in plenul Camerei Deputatilor, for decizional. Ar exista o majoritate PSD – Pro Romania – UDMR pentru adoptarea legii, spun surse din PSD.

„Pe durata starii de alerta, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile, isi vor putea continua activitatea, cu respectarea restrictiilor referitoare la distantarea sociala si a masurilor de protectie sanitara”, este amendamentul depus de liderul PSD Marcel Ciolacu si senatorul PSD Daniel Zamfir.

Marcel Ciolacu a lansat un nou atac dur la adresa Guvernului, pe această temă. „Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. #PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului.

Românii au dreptul să pună pe masă produse românești. Vom vota mâine în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară”, a scris șeful PSD pe o rețea de socializare.

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan