Diana Șoșoacă este în culmea disperării. Ea a fost retrasă de la șefia Comisiei de Abuzuri din Parlament. Senatoarea a pierdut președinția Comisie, după ce AUR i-a retras sprijinul politic. Șoșoacă nu cedează. Ea îi acuză pe cei de la AUR că nu au respectat procedurile privind excluderea sa. Mai mult chiar, ea a pus la îndoială excluderea efectivă.

„Cred că tot Parlamentul a aflat din presă, ca mine de altfel, că nu mai sunt susținută de grupul parlamentar AUR și m-ar fi exclus. Cred că toți juriștii din această sală și toți parlamentarii știu că există o procedură. Trebuia să fiu notificată cu privire la eventuala excludere a mea, ar fi trebuit să mă prezint la sediul AUR pentru a-mi susține punctul de vedere”, a spus ea.

Șoșoacă:  Au rămas fără singurul avocat

Șoșoacă a susținut că până acum nu a fost notificată niciodată cu privire la excluderea sa. Din acest motiv a cerut partidului AUR să depună la Biroul permanent actele care demonstrează excluderea sa. Ea și-a ironizat foștii colegi, susținând că au rămas fără avocat. Și asta pentru că Șoșoacă este de profesie avocat.

Înțeleg că singurul avocat pe care l-au avut în partid am fost eu. De aceea înțeleg și lipsa de pregătire juridică pe care o au. Trebuia să fiu notificată, pentru că acum Biroul permanent are o problemă.

În condițiile în care eu nu am calitatea de membru AUR, conform dispozițiilor regulamentului Senatului, trebuie să fac parte din ce puțin o comisie. Dacă sunt membru AUR încă, ar trebui să-mi păstrez locul în cele două comisii sau grupul AUR să menționeze în care comisie voi fi eu. De aceea trebuie verificat dacă eu am fost exclusă din AUR sau nu. Nu sunt chestiuni interne, ci chestiuni care țin de comisii”, a declarat Diana Șoșoacă, de la tribuna Senatului.