Dan Barna nici nu vrea să audă de AUR: Este un partid extremist

Aflat la Digi 24, vicepremierul Dan Barna a precizat că actuala coaliție de guvernare este complicată, având în vedere că obiectivele sunt diferite. Din acest considerent, el spune că se găsește mai greu o soluție pentru ca lucrurile să continue.

”Este o coaliție complicată, cu cât sunt mai mulți parteneri, obiectivele fiind diferite, e mai greu de găsit acea rezultantă care duce lucrurile înainte” a spus Dan Barna, la Digi24, despre problemele PNL – USR PLUS – UDMR.

Alegerea primarilor în două tururi, subiectul prevederii din protocol

Amintim că, în urma revocării din funcție a lui Vlad Voiculescu, coaliția a încheiat un nou acord în care au fost trecute noi prevederi. Una dintre aceste prevederi dă posibilitatea partidelor din coaliție să caute alte resurse de susținere politică dacă nu se găsește această susținere în interiorul coaliției.

În acest context, Dan Barna a fost întrebat dacă un astfel de acord ar putea exista pentru alegerea primarilor în două tururi. Vicepremierul a precizat că alegerea primarilor în două tururi este subiectul prevederii din protocol.

El a mai spus că USR-PLUS și PNL susțin acordul, dar că UDMR nu.

”Când vom aduce în Parlament această inițiativă (alegerea primarilor în două tururi n.r.), nu va fi nicio supărare în coaliție dacă inițiativa va trece cu votul celorlalte partide din Parlament, spune acesta.

USR-PLUS nu negociază cu AUR

El a fost întrebat dacă a negociat cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și a răspuns că nu pentru că partidul este unul extremist. El a subliniat că nu va negocia niciodată cu cei din Alianța pentru Unirea Românilor.

”Cu AUR nu am negociat sub niciun fel, pentru că, din păcate, este un partid extremist”, a spus vicepremierul Dan Barna, vineri seara, la Digi 24.

”Am văzut chiar ieri lideri importanți din AUR, un purtător important de mesaj din AUR propunând public o listă cu intelectuali care trebuie uciși. Deci acolo suntem. Este o realitate pe care nu o putem ignora și dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde se poate ajunge”, a explicat politicianul.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu