Liviu Dragnea a precizat că a fost primul care a aflat de presupusa intoxicare şi că Doina Pană a fost „cel mai curajos ministru” care s-a ocupat de păduri.

„Eu am respectat solicitarea doamnei Doina Pană, care a venit şi mi-a spus. Sunt primul căreia i-a spus. Mi-a dat analizele şi mi-a arătat evoluţia. Dinainte şi după. Sigur că era într-o stare deloc bună. Dumnezeu a ajutat-o să scape. Mă bucur mult. Doina Pană a fost cel mai curajos ministru care s-a ocupat de păduri. Dar a deranjat nişte interese uriaşe. Radarul pădurilor a facut să scadă tăierile de arbori într-un an de la o cantitate uriaşă la ceva nesemnificativ, nişte crengi”, a precizat președintele PSD.

Liviu Dragnea a fost de părere că Doina Pană a deranjat nişte interese uriaşe şi că este nelămurit privind motivele pentru care ancheta DIICOT în acest caz trenează.  „Interesele derajante au fost uriaşe. Ce nu înţeleg eu e de ce ancheta la DIICOT treneaza. Cum nu înteleg sesizarile făcute de nişte oameni despre ce s-a întâmplat în spatele evenimentelor din 10 august, care trenează. Noi nu avem influenţă acolo, control acolo, nici nu vrem. Dar altcineva are. Eu vreau să depun o lege, cred că tot săptămâna viitoare, să interzică exportul de buşteni. Sunt versanţi, coline care sunt bărbierite efectiv. (…) Cineva care a pierdut milioane, sute, zeci de milioane. Asta ar trebui să facă procurorii (n.red.: să identifice vinovaţii). Nu am nicio speranţă”, a completat Liviu Dragnea.

Procurorii antitero investighează ipoteza otrăvirii cu mercur a fostului ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană. „Problema e veche și nu aș fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situație de fapt extrem de gravă. Eram ministru al Pădurilor în guvernul Tudose, în 2017. Pe la sfârșitul lui noiembrie am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament și, cu toate astea, mă simțeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac și o analiză toxicologică. Și, în 15 ianuarie 2018, din analiza pentru metale grele a reieșit intoxicație cu mercur în concentrație mare”, a povestit Doina Pană.