Liviu Dragnea nu s-a mai abţinut. Fostul şef al PSD a spus totul în faţa judecătorilor. Acesta susţine că la dosarul său există declaraţii mincinoase date de reprezentanţii penitenciarului Rahova.

Dragnea, acuzaţii grave în faţa judecătorilor

Dragnea a lansat acuzaţii deosebit de grave în faţa judecătorilor la adresa celor din conducerea penitenciarului Rahova. Fostul şef al PSD acuză, de asemenea, că timp de o săptămână i s-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o are i s-a infectat.

Declaraţiile au fost făcute la audierea de joi dimineaţă. “Eu am suferit o intervenţie la spitalul penitenciar Rahova la spate, această zonă este foarte importantă. Pentru că operaţia a fost pe spate, eu nu am putut singur să-mi curăţ rana şi să-mi schimb bandajul.

După intervenţie, medicul chirurg de la Rahova a trecut în fişa medicală şi a dispus ca medicii de la cabinetul medical din Rahova să cureţe rana din două în două zile.

În a şasea zi, o zi de vineri după-amiază, s-a instituit carantina. Eram trei deţinuţi în cameră. La uşa nostră s-a prezentat un ofiţer care ne-a transmis că nu mai putem să ieşim din cameră, că nu mai avem voie să primim nici vizite şi nici avocaţi.

Timp de o săptămână, eu nu am avut acces la cabinetul medical, rana fiindu-mi pansată de colegii din cameră. Rana s-a reinfectat apoi, că nu am pansat corect şi vineri după ce am ieşit din carantină m-au dus din nou la spitalul Rahova şi m-au operat din nou pentru că rana recidivase.

Doamna avocat mi-a prezentat ieri dosarul şi am văzut acolo o declaraţie din partea penitenciarului în care scrie că eu am refuzat asistenţa medicală. Scrie în dosar la fila 12, 21.03.2021, toalete şi pansament, deţinutul a refuzat şi a zis că se tratează singur. Nimic mai fals, e o declaraţie mincinoasă dată de cei de la Rahova.

E fals în declaraţii, nu ştiu cine anume de la Rahova a declarat asta, dar colegii mei de cameră sunt cei care m-au bandajat. Ăsta a fost unul din motivele pentru care am spus că rana a fost pe spate şi nu mă puteam bandaja singur”, a susţinut Liviu Dragnea, joi, în faţa instanţei, conform Antena 3.

Dragnea, pedeapsă de 3,6 ani în dosarul angajărilor fictive

Liviu Dragnea a fost găsit vinovat în mai 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Ex liderul PSD a primit 3,6 ani de închisoare cu executare din care a executat aproape doi ani. Dragnea a încercat de mai multe ori să fie eliberat condiţionat, dar nu a reuşit până acum.