Preşedintele Ligii Arabe, Nabil Elaraby, aflat în vizită la Damasc, a declarat pentru presă că Assad l-a asigurat că "Siria a intrat într-o nouă epocă şi a luat calea reformelor".
Siria a devenit marţi ţinta criticilor internaţionale în momentul în care Casa Albă a anunţat că Assad şi-a pierdut legitimitatea, iar Consiliul de Securitate al ONU a condamnat atacurile comise asupra ambasadei americane şi celei franceze din Damasc. Aceasta denotă o schimbare în atitudinea afişată până în prezent de SUA faţă de Siria, un prim semn că administraţia Obama ar face apel la o schimbare de regim în Siria şi nu la o tranziţie spre democraţie sub conducerea lui Assad.

Nabil Elaraby este însă de părere că nimeni nu are dreptul de a spune dacă preşedintele unei ţări şi-a pierdut sau nu legitimitatea şi că acest lucru poate fi decis numai de popor. De la izbucnirea revoltelor la mijlocul lunii martie, Liga Arabă a păstrat tăcerea în legătură cu situaţia din Siria.

Luna trecută, adjunctul lui Elaraby, Ahmed bin Helim, a afirmat că Siria este "un principal factor pentru stabilitatea şi echilibrul din regiune", poziţie afişată şi de Elaraby miercuri.
SURSA: Agerpres