Vești bune pentru românii care locuiesc în localităţile Berceni, Dobroeşti şi Otopeni. Potrivit ultimelor informații transmise de Prefectura Ilfov, acestea ies din carantină joi seara, la ora 22,00.

Mai exact, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţa de joi, hotărâri de încetare a măsurii de carantină zonală pentru aceste localităţi. În ceea  ce privește incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, aceasta este joi de 5,95 în Berceni, 5,23 în Dobroeşti şi 5,59 în Otopeni.

De menționat este faptul că, Berceni şi Otopeni au intrat în carantină din 18 martie, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost prelungită din 1 aprilie cu două săptămâni şi din 15 aprilie cu şapte zile.

Alte cinci localități din Ilfov au ieșit din carantină 

Miercuri seară, alte cinci localități din județul Ilfov au ieșit din carantină. Potrivit Prefecturii Ilfov, este vorba despre Baloteşti, Mogoşoaia, Ştefăneştii de Jos, Gruiu şi Snagov.

Potrivit sursei citate, în urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din comunele Baloteşti, Mogoşoaia şi Ştefăneştii de Jos, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicării carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru cele trei localităţi.

În același timp, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov de miercuri au fost adoptate hotărârile de încetare a măsurii de carantină zonală pentru Gruiu şi Snagov.

În ceea ce privește incidenţa COVID-19 la mia de locuitori, aceasta a fost miercuri de 4,05 în Baloteşti, 4,24 în Mogoşoaia, 4,16 în Ştefăneştii de Jos, 5,65 în Gruiu şi 4,63 în Snagov.

De menționat este faptul că, localităţile Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos au intrat în carantină pe 24 martie pentru o perioadă de 14 zile. Din 7 aprilie măsura a fost prelungită cu două săptămâni pentru Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos şi cu şapte zile pentru Mogoşoaia. Din 14 aprilie carantina a mai fost prelungită cu o săptămână pentru Mogoşoaia.