Prezenta în campanie electorală la Târgu-Jiu, Lia Olguța Vasilescu a lansat vineri un nou atac extrem de dur la adresa noilor miniștri din guvernul liberal. Principlul vizat a fost ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, în legătură cu care reprezentanta PSD are doar vorbe grele.

”Ieri, medicii au fost anunțați că nu mai sunt bani pentru salariile lor. Eu nu știu pe cine au întrebat atunci când au mers la Ministerul Sănătății, doamna Turcan, domnul Orban și cu ministrul Sănătății, probabil că portarul l-au întrebat, pentru că, dacă ar fi întrebat pe oricine altcineva, le-ar fi spus că banii există. Sunt în buffer-ul din Trezorerie și la Ministerul Finanțelor Publice. Nici Cîțu nu știa unde este această sumă de bani necesară. El era foarte preocupat să caute gaura despre care vorbea doamna Turcan, de la Ministerul de Finanțe, ca să își facă selfie cu ea”, a declarat Vasilescu.

”Gaura aceea de 11 miliarde să știți că este aceeași gaură pe care am găsit-o noi când am venit la guvernare, după Guvernul Cioloș și de fapt reprezintă deficitul României, pe care noi am anunțat că îl ținem sub 3% și am reușit să-l ținem sub 3%, dar noi am fost profesioniști. Ca să depășești acest deficit, nu trebuie să fii profesionist. Poate să te cheme și Florian Cîțu”, a adăugat fostul ministru al Muncii.

Apoi, Lia Olguța Vasilescu a continuat spunându-le tuturor un secret despre ministrul de Finanțe, mai precis data nașterii a acestuia:

”Ce glumă poate să fie mai proastă decât că la Finanțele României va veni unul în acest guvern de păcălici exact născut de ziua păcălelilor. Dar nu vreau să-i plângem, pentru că, ei cu siguranță vor găsi soluții. Cu siguranță, domnul Cîțu va mai face un live și vor veni banii grămadă peste ei sau, dacă nu, o să-l chemăm pe domnul Teodorovici, ca să-l învețe pe domnul Cîțu cum se astupă o gaură”.