Kovesi are și susținerea lui Hans Klemm, ambasadorul SUA în România. Acesta a acordat un interviu pentru „Europa Liberă”, instituţie de presă finanţată de Guvernul american. Diplomatul a răspuns şi la o întrebare de acutalitate: „Credeţi că Laura Codruţa Kovesi merită să fie procuror-șef european?”

„Am avut o cooperare excelentă cu doamna Kovesi în perioada în care a fost procuror general şi director al DNA. Din experienţa activităţii noastre comune cu doamna Kovesi, avem un mare respect pentru capacităţile sale şi credem că este deplin calificată pentru postul de procuror-șef european”, a afirmat ambasadorul Klemm.

Din partea Consiliului COREPER vor merge 3 ambasadori, din statele UE aderente la Parchetul European și care preiau în continuare de la România Președinția Rotativă a Consiliului UE. Astfel, negociatorii din partea Consiliului, de care va depinde soarta lui Kovesi, ar urma să fie ambasadoarea Finlandei, Marja Rislakki, ambasadorul Croației, Mato Škrabalo, și ambasadorul Portugaliei, Nuno Brito.