"Am discutat despre cum putem să strângem legăturile dinte SUA şi vestul României, în ceea ce priveşte activitatea economică, o posibilă colaborare în sectorul apărării şi, de asemenea, prin turism şi cultură. Există un potenţial foarte mare. De altfel, domnul preşedinte al CJ, aşa a şi început discuţiile: 'aceasta este cea mai frumoasă parte a României şi mă bucur foarte mult că sunteţi aici să o vedeţi'. Şi eu mă bucur", a declarat Hans Klemm.

Totodată, Klemm a subliniat că România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan.

"Rolul României este foarte, foarte, important, în acest moment. România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan. Este o contribuţie mai mare ca cea a Angliei, o misiune pe care SUA o apreciază foarte mult, unde soldaţii luptă împreună, încercând să aducă stabilitate în acea ţară", a spus Ambasadorul SUA în România.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a declarat, la finalul întâlnirii, că în cadrul discuţiilor despre potenţialul judeţului Caraş Severin.

"Pentru judeţul Caraş-Severin, această zi poate fi una importantă, pentru relaţiile noastre cu SUA şi poate constitui un pas important în vederea dezvoltării acestor relaţii. Cu această ocazie am discutat despre potenţialul judeţului Caraş-Severin. Am făcut un apel către Excelenţa Sa, împreună cu primarul municipiului Reşiţa, pentru a organiza aici o întâlnire între Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin şi Camera de Comerţ Româno-Americană. În virtutea primirii de către premierul României a unor investitori americani, luna trecută, am evocat potenţialul investiţional din judeţul Caraş-Severin, în special potenţialul turistic, vorbind despre locurile frumoase din judeţ, printre care şi staţiunea Băile Herculane', a afirmat preşedintele CJ Caraş-Severin.

Acesta a mai spus că, în debutul întâlnirii, a reiterat momentele decisive din istoria României, la a căror contribuţie au avut un rol major SUA.

"Vizita Excelenţei Sale este în debutul sărbătorii Zilei Naţionale a României, după această dată, ţara noastră intrând în aniversarea Centenarului Marii Uniri. 1 Decembrie 1918 nu era posibilă fără declaraţia preşedintelui Woodrow Wilson, care făcea referire la autodeterminarea popoarelor. Această declaraţie, împreună cu jertfa soldaţilor români din Primul Război Mondial au făcut posibilă Marea Unire", a precizat Silviu Hurduzeu.

Totodată, a fost evocată Revoluţia din 1989, momentul în care s-a rupt de comunism şi sprijinul pe care SUA l-au acordat României în perioada de tranziţie. România, în 1991, a fost primul fost stat al Tratatului de la Varşovia care a solicitat aderarea la NATO, iar în 1994, la Washington, reprezentanţii României au semnat Parteneriatul pentru Pace. De asemenea, a fost amintită vizita preşedintelui Bill Clinton, din 1997, care a consemnat parcursul României în vederea aderării la NATO, precum şi cele două summit-uri, din 2002, de la Praga, şi cel din 2004, de la Istanbul, când România a devenit membru al Alianţei Nord Atlantice, dar şi vizita preşedintelui Bush din 23 noiembrie 2002.