Klaus Iohannis a vorbit joi, în Parcul Natural Văcărești, despre anunțul făcut de premierul Florin Cîțu cu privire la o relaxare a măsurilor de la 1 iunie în România. Șeful statului îl contrazice totuși pe liderul Guvernului și transmite că această dată nu trebuie supraevaluată, deoarece de abia atunci Guvernul va prezenta o serie de evaluări pentru o posibilă relaxare.

Anunțul lui Iohannis despre o posibilă relaxare a măsurilor de la 1 iunie

1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo.

Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de persoane vaccinate creşte, atunci rând pe rând vom putea să renunţăm la anumite măsuri. Sau, invers spus, rând pe rând vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a transmis președintele Iohannis.

Mai mult, acesta a transmis că restricțiile diminuează răspândirea virusului și românii trebuie să fie conștienți de criza în care ne aflăm.

Nu ne relaxăm total de la 1 iunie

“Restricțiile diminuează răspândirea virusului însă soluția pandemiei este vaccinarea în masă”, a explicat Klaus Iohannis, reinterând mesajul transmis miercuri, privind importanța unei campanii de vaccinare de succes.

“Trebuie să fim conștienți de profunzimea acestei crize, care complică toate procedurile administrative. Coaliția și Guvernul Citu fac față cu bine acestei crize. Au avut grijă că economia României să nu se prăbușească. Au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru că cei bolnavi să fie tratați. Au avut grijă să avem buget pentru anul acesta și toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justă lor valoare. Evaluarea mea este una pozitivă. Nu ne relaxăm total de la 1 iunie.”, a mai transmis șeful statului joi.