Vești extrem de importante pentru toți românii. Președintele Klaus Iohannis a făcut dezvăluiri despre programul economic pe care PNL și Guvernul Orban urmează să-l pună în aplicare. Este vorba despre un plan care nu s-a mai văzut până acum în România.

Klaus Iohannis salvează România

Este vorba despre dezvoltarea României în cele mai importante domenii de activitate. De asemenea, Iohannis nu i-a iertat nici pe cei de la PSD pe care i-a atacat din nou. „Toate măsurile pe care le adoptăm să fie incluse într-un singur plan și să turăm motoarele pentru elansarea economică. M-am implicat alături de premier în acest demers. Am susținut necesitatea unei abordări proactive care să sprijine companiile românești și să păstreze locurile de muncă. În toamna anului trecut am propus o nouă viziune economică.

Modelul economic al guvernărilor PSD bazate pe consum a neglijat total așteptăile românilor care sperau să li se îmbunătățescă viața. România trebuia să beneficieze de spitale, de infrastructură, de agricultură pe măsura potențialului de care dispunem. În schimmb, România este pe ultimul loc în UE la calitatea duurilor și jos în domeniul transportului.

La digitalizare stăm la fel de rău. Relația dintre stat și cetățean e și ea o problemă. În această perioadă grea imposibilul a devenit posibil. Sub presiunea crizei au fost găsite soluții pentru digitalizare în administrația publică. Trebuie să ducem totul mai departe. Avem o singură cale de a ne dezvolta economic. Să investim în viitor și să reclădim România din temelii. Ne trebuie un plan de investiții și să redăm încrederea oamenilor de afaceri și a românilor. Doar prin investiții putem oferi oportunități.

Lecțiile dure ale pandemiei ne-au arătat că tebuie să ne consolidăm în toate domeniile. Am lucrat împreună pentru baze solide. Avem proiecte de investiții de care România are nevoie de acum și în viitor. Merităm industrie, servicii competitive, autostrăzi. Le putem avea, dar fără declarații populiste ale guvernanților trecuți care au rămas la promsiiuni deșarte.

Vor fi demarate noi proiecte consistente de infrastructură. Mai multe autostrăzi. Însă orice plan de investiții ambițios necesătă finanțare pe măsură. România nu mai poate rata nicio oportunitate de dezvoltare și nici să urmărească mize mici. Să verificăm cât mai bine planurile europene de finanțare.

Aveți oportunitatea dar și datorita de a accelera planul de investiții. Trebuie rezultate diecte și efecte concrete asupra cetățenilor. Am toată încrederea că vom pune bazele României normale”, a spus Klaus Iohannis.