La începutul mesajului său, președintele Klaus Iohannis a notat că, imediat după Crăciun, vom intra în campania de vaccinare și că din prima tranșă de doze va fi vaccinat personalul medical și apoi cel esențial.

”Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală.”, spune Klaus Iohannis.

Vaccinul nu este obligatoriu

Șeful statului a reiterat ideea conform căreia vaccinarea nu este obligatorie, ci voluntară. Totuși, Klaus Iohannis a recomandat ca românii să se vaccineze deoarece aceasta este singura soluție de a scăpa de pandemia de coronavirus.

”Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene.”, a notat președintele pe pagina sa de Facebook.

Când se va termina pandemia de coronavirus

Ulterior, președintele a mai notat că, dacă toată lumea se mobilizează, atunci vom scăpa de pandemia de coronavirus până în vară. Mai mult decât atât, președintele a subliniat că până atunci trebuie să avem grijă și să respectăm măsurile restrictive.

În plus, referitor la sărbătorile de iarnă, șeful statului a precizat că măsurile restrictive rămân în vigoare și de Crăciun și de Anul Nou și că este în interesul fiecăruia să le respecte.

”Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!”, spune Iohannis.