UPDATE: Reacția Nadiei, după ce a primit distincția oferită de Președintele României

Mă simt deosebit de onorată să primesc această distincție din partea statului român! Mulțumesc domnului Președinte Klaus Iohannis și tuturor românilor pentru aprecierea arătată în toți acești ani! Voi continua, cu mândrie și încântare, să reprezint și să promovez România și pe români oriunde în lume, cu toate valorile și performanțele pe care le are țara noastră!

Klaus Iohannis a semnat! Președintele îi face Nadiei Comăneci un cadou de ziua ei

Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-o competiţie internaţională, împlineşte astăzi 60 de ani. Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a decis să-i facă un cadou, prin decorarea acesteia cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, este scris într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Mai multe personalități din sport i-au trimis mesaje de felicitări

Anterior, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a postat pe pagina oficială de Facebook un filmuleț de aproape 3 minute în care mai multe personalități din lumea sportului, precum Camelia Potec, Cristina Neagu și mulți alții, i-au urat „la mulți ani”. Și artiștii i-au trimis Nadiei Comăneci mesaje de felicitări, printre ei numărându-se Călin Goia de la Voltaj și Cristi Minculescu de la Iris.

Alături de filmuleț, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a postat și următorul mesaj:

„La mulți ani perfecți, Nadia! Ne-ai învățat să credem, ne-ai inspirat să visăm, ne-ai motivat să perseverăm!

Sportul este despre oameni, emoții și mândrie! România a vibrat pentru tine de la primul 10 olimpic și continuă să admire și astăzi eleganța unuia dintre cei mai cunoscuți români de pe planetă.
Din tot sufletul îți dorim o zi plină de bucurie! Team Romania duce povestea mai departe.

La mulți ani, perfecți, Nadia! Lista urărilor e deschisă, toate ajung la Nadia!”

Zeița de la Montreal, o adevărată legendă a sportului românesc

Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.