Într-o postare pe pagina de Facebook, liderii Partidului Social Democrat sunt de părere că ”guvernul Cîțu a eșuat lamentabil în gestionarea banilor europeni din incompetență și îngâmfare”. Precizările acestora vin în contextul în care, Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost respins pentru a treia oară de Comisia Europeană.

Totodată, ei susțin că președintele Klaus Iohannis se chinunie să ascundă acest adevăr, însă românii trebuie să știe ce se va întâmpla cu banii pe care România trebuia să îi primească.

În același timp, social democrații adaugă că Planul Național de Redresare și Reziliență a avut o lipsă de viziune, iar criteriul decisiv care a dus la respingerea pentru a treia oară a acestuia, l-a reprezntat împărțirea banilor ”pe criterii politice”.

”Oricât s-ar chinui Iohannis să ascundă adevărul, un lucru este cert: Guvernul Cîțu a eșuat lamentabil în gestionarea banilor europeni din incompetență și îngâmfare!

Lipsa de viziune și reforme, dar mai ales împărțirea banilor pe criterii politice au dus la respingerea pentru a treia oară de către CE a Planului Național de Redresare și Reziliență”, se arată în postarea publicată de Partidului Social Democrat pe o rețea de socializare.

Singura soluție pe care o are România

Social democrații vin și cu o unică soluție care ar putea salva România înainte să piardă toate fondurile destinate depășirii crizei pandemiei de coronavirus. Mai exact, potrivit sursei citate, haosul trebuie să dispară.

Totodată, aceștia au mai menționat că întreaga Coaliție trebuie să renunțe la interesele de partid pe care la ere și să dscute planul atât cu partenerii sociali cât și cu restul partidelor politice și societatea civilă.

”Coaliția Haosului trebuie să renunțe urgent la interesele de partid și să discute public acest plan cu partenerii sociali, societatea civilă și partidele politice. Este singura soluție pentru ca România să nu rateze iremediabil accesarea fondurilor destinate depășirii crizei!”, au mai adăugat reprezentanții PSD.