Jurnaliștii s-au hotărât să voteze pentru grevă după ce un coleg de-al lor de la BBC World Service a fost disponibilizat forțat.
De altfel guvernul a tăiat fondurile pentru 387 de posturi de la BBC World Service și Monitoring, care vor fi desființate.
În total, peste 1000 de jurnaliști își vor pierde locurile de muncă de la televizunea publică britanică, pentru a genera o economie anuală de 89 de milioane de lire.
Secretarul general al NUJ, Michelle Stanistreet, a declarat că rezultatele votului arată că jurnaliștii BBC sunt alături de colegii lor: „cerem BBC să stea la masa de negocieri cu noi și să rezolvăm cumva situația”.
„Am făcut tot ce am putut pentru a limita numărul disponibilizărilor forțate oferind posibilitatea unor disponibilizări voluntare și repartizând personalul spre alte posturi. Din păcate, nu putem să evităm disponibilizările forțate, din cauza numărului mare al  posturilor pe care trebuie să le desființăm”, a declarat Helen boaden, directorul BBC News.
Boaden a mai atenționat că cerintele sindicatului de încetare a disponibilizărilor fortate nu vor fi îndeplinite și că întârzierile ar putea să însemne nevoia de o economie mai mare pe viitor și implicit, desființarea mai multor locuri de muncă.