Joe Biden va participa pe 19 februarie de la distanţă la Conferinţa de Securitate de la München, au anunţat joi pe Twitter organizatorii acestui eveniment anual, notează France Presse.

„Suntem încântaţi şi onoraţi să anunţăm că Joe Biden va reveni virtual pe scena Conferinţei la 19 februarie”, au scris ei în legătură cu liderul administraţiei de la Washington, care a mai participat în 2009 şi 2013 la această întâlnire în perioada în care era vicepreşedintele lui Barack Obama.

Președinele SUA va susție primul discurs pentru auditoriul european

Această întâlnire reuneşte anual în Bavaria şefi de stat şi de guvern, lideri ai unor mari companii, specialişti în probleme de securitate şi diplomaţi. Din cauza pandemiei de coronavirus, ea se desfăşoară în acest an, de la 19 la 21 februarie, în format virtual.

Joe Biden, pentru care ar putea fi primul discurs adresat direct unui auditoriu european de la instalarea sa la Casa Albă în ianuarie, va interveni prin videconferinţă pe 19 februarie.

Joe Biden nu va fi singurul care va lua cuvântul

În afară de Joe Biden, printre cei care vor mai lua cuvântul se află preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi emisarul american pentru schimbările climatice, John Kerry.

Sursă foto: Dreamstime