Joe Biden anunță noi sancțiuni pentru China

Așadar, SUA a decis să fie impusă sancționarea a șapte cetățeni chinezi, din cauza preocupărilor privind deteriorarea situației statului de drept în provincia semiautonomă chineză după aplicarea legii privind siguranţa naţională impusă de Beijing pentru intensificarea controlului politic, conform informațiilor transmise de reuters.com

În acest context, administrația Biden a lansat un avertisment pentru companiile americane care desfășoară activități în Hong Kong referitor la riscurile generate de noua lege privind siguranța națională.

SUA a impus recent noi reglementări

Amintim că SUA a impus anterior noi reglementări privind controlul asupra importurilor de produse din provincia chineză Xinjiang, unde sunt denunțate abuzuri ale autorităților chineze asupra etnicilor uiguri. Totuși, aceste acuzații sunt respinse de Beijing.

Mai mult, Statele Unite negociază și un acord în domeniul digital cu națiuni din zona Indo-Pacifică pentru limitarea influentei Chinei. Drept răspuns, administrația de la Beijing a denunțat o campanie a Washingtonului de obstrucționare a dezvoltării Chinei.

Biden a vorbit cu Merkel despre dezvoltarea economică a Chinei

Cancelarul Angela Merkel a realizat o vizită oficială la Casa Albă, unde a discutat în Biroul Oval cu președintele Joe Biden pe baza unei agende ample. Astfel, acest moment a marcat eforturile americane de a repara relațiile cu partenerii europeni, conform informațiilor transmise de washingtonpost.com

Angela Merkel și Joe Biden au vorbit, printre altele, despre pandemie, schimbări climatice, dezvoltarea economică a Chinei și atacuri cibernetice. Totodată, cei doi au vorbit și despre retragerea trupelor din Afghanistan, revizuind și eforturile de refacere a tratatului nuclear din Iran, potrivit sursei menționate.

Sursă foto: Dreamstime