Jaf fără precedent în Spania! Hoții au plecat cu o pradă de milioane de euro în bitcoini

DPA anunță că victima s-a plâns că atacatorii l-au torturat timp de patru ore, forţându-l să le spună parolele de acces la averile sale virtuale. Grupul era format din patru sau cinci inşi care au sunat la uşa apartamentului şi au intrat cu forţa după ce antreprenorul le-a deschis.

Poliţia spaniolă a confirmat autenticitatea relatărilor din media. Se bănuieşte că hoţii provin din Europa de est, dar anchetatorii merg pe toate pistele posibile, a menţionat un purtător de cuvânt.

Au fost sustrase mai multe obiecte de valoare

Jaful a avut loc marţi într-un complex de apartamente de lux din apropierea muzeului Prado din centrul capitalei spaniole. Victima este un cetăţean american în vârstă de 38 de ani din Santa Barbara, California, care trăieşte în Spania de la finele anilor 1990.

Acesta a mai declarat că în apartament se mai aflau în momentul jafului alţi doi bărbaţi, un prieten al său şi un meseriaş, care au fost legaţi şi li s-au pus căluş, şi că hoţii l-au atacat cu un taser, l-au zgâriat pe piept cu un cuţit şi l-au stropit în ochi cu un spray. Din casa victimei ar mai fi fost sustrase laptopuri, tablete şi telefoane mobile.

Potrivit relatărilor din media, au existat martori la această acţiune. Un vecin a afirmat că a văzut un grup de bărbaţi cu feţele acoperite ieşind din clădire cu mai multe genţi de mari dimensiuni.

Bitcoin atinge un nou maxim istoric

Bitcoin a atins miercuri.25 octombrie, un nou maxim istoric, punând capăt unei perioade de efervescență pentru piețele cripto, scrie Simon Peters, analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

BTC a atins un maxim de 66.727 de dolari la finalul zilei de 21 octombrie, dar de atunci a scăzut pentru a se tranzacționa din nou în jurul pragului de 62.000 de dolari.

Creșterea prețurilor a avut loc pe fondul lansării unui important fond ETF de futures, ProShares BTC, care a semnalat piețelor dorința finanțelor tradiționale de a intra pe piața cripto.

Între timp, Ethereum a cunoscut o creștere similară pe parcursul săptămânii și a fost la un pas de a atinge un maxim istoric, ajungând joi la 4.332 de dolari pe platforma eToro. ETH a atins anterior un maxim istoric de 4.340 de dolari pe 12 mai anul acesta. Tokenul a scăzut în weekend, dar continuă să se tranzacționeze în intervalul de 4.100 de dolari.