Veste cruntă pentru acești șoferi. Primăria Municipiului Craiova a anunţat că va continua campania de ridicare a mașinilor fără stăpân de pe domeniul public.

Potrivit sursei citate, mai mult de zece autovehicule au fost deja ridicate de pe domeniul public. De asemenea, acestora li se vor aplica prevederile legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

Este vorba despre 11 mașini care au fost semnalate de locuitorii orașului.

„1. Autoturism marca Audi, de culoare albastră, cu număr de înmatriculare DJ.94.VYP, situat pe Bld. Dacia, bl. H.2;

2. Autoturism marca Daewoo Cielo, de culoare galbenă, cu număr de înmatriculare DJ.06.ZRG, situat pe Bld. Dacia, bl. H.2;

3. Autoturism marca Dacia Solenza, de culoare albă, cu număr de înmatriculare DJ.06.WFN, situat pe Bld. Dacia, bl. H.1;

4. Autoturism marca Daewoo Espero, de culoare albă, cu număr de înmatriculare DJ.94.ANT, situat pe str. Milcov, bl. A.64;

5. Autoturism marca Renault, de culoare gri, cu număr de înmatriculare DJ.14.KHO, situat pe str. Milcov, bl. A.64;

6. Autoturism marca Dacia, de culoare roșie, cu număr de înmatriculare DJ.01.FCP, situat pe str. Milcov, bl. A.62;

7. Autoturism marca Seat, de culoare albastră, cu număr de înmatriculare DJ.14.MWL, situat pe str. Milcov, bl. B.28;

8. Autoturism marca Renault, de culoare galbenă, cu număr de înmatriculare DJ.09.DGP, situat pe str. Milcov, bl. A.64;

9. Autoturism marca Rover, de culoare gri, cu număr de înmatriculare DJ.14.CFR, situat pe str. Milcov, bl. A.64;

10. Autoturism marca Volkswagen, de culoare albastră, cu număr de înmatriculare DJ.09.DZL, situat pe str. Grigore Pleșoianu, bl. S.4;

11. Autoturism marca Mercedes-Benz, de culoare albastră, cu număr de înmatriculare DJ.21.EMI, situat pe str. Grigore Pleșoianu, nr. 10, bl. S.4”, precizează sursa citată.

Olguța Vasilescu, mesaj pentru șoferi

Și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a transmis un mesaj atât pentru șoferi cât și pentru locuitorii orașului. Într-o postare pe pagina personală de Facebook aceasta a făcut un apel la craioveni să semnaleze toate mașinile abandonate de pe domeniul public pentru a fi ridicate.

„Va rugăm să ne sesizați la Telefonul Cetățeanului 0251984 mașinile abandonate pe domeniul public, ca sa le putem ridica. Mulțumim!”, a scris Olguța Vasilescu pe facebook.

Și Primăria Sectorului 1 ridică mașinile

Situația de la Criova este similară cu cea din Capitală. În urmă cu câteva zile, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat o dispoziție privind ridicarea de pe domeniul public din Sectorul 1 a peste 100 de autovehicule abandonate.

Aceasta a explicat că mașinile respective „încurcă circulația sau ocupă inutil locuri de parcare” iar autoritățile au vedere peste 1.300 de autovehicule care sunt incluse în categoria respectivă.

„În acest moment, avem în evidență peste 1.300 de mașini abandonate pe domeniul public al Sectorului 1 care încurcă circulația sau ocupă inutil locuri de parcare.

Pentru că este în joc cartea noastră de vizită, nu voi permite ca Sectorul 1 să devină un cimitir de mașini. Am semnat astăzi dispoziția privind ridicarea a peste 100 de astfel de autovehicule. Astfel, ne asumăm și respectăm angajamentele pentru a reda orașul oamenilor”, a declarat Clotilde Armand.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea