Decretul, așteptat să fie semnat de premierul Giuseppe Conte marți seara, va impune și restricții de circulație în toată țara, în intervalul orar 22:00-05:oo, transmite bloomberg.com

Italienii vor fi supuși unor restricții dure

Conform decretului, italienilor din zonele roșii li se va permite să părăsească localitatea numai din motive specifice, precum mersul la serviciu sau la medic.

De asemenea, dispozițiile ar urma să intre în vigoare din data de 5 noiembrie și vor dura până pe 3 decembrie. Magazinele considerate neesențiale, precum și barurile și restaurantele, vor fi închise complet în zonele cu risc ridicat. Farmaciile și toate magazinele care vând produse alimentare sunt singurele ce vor rămâne deschise. Guvernul din Italia va opri, de asemenea, croazierele cu nave de pasageri sub pavilion italian.

Trebuie menționat că școlile rămân deschise, însă elevii de clasa a VII-a vor participa la cursuri online. Liceele au fost deja închise în toată Italia, iar elevii învață exclusiv de la distanță.

Italia a înregistrat un nou record negru

Italia a raportat marţi 353 de decese asociate COVID-19, cea mai mare cifră zilnică din 6 mai, faţă de 233 înregistrate luni, a informat Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit Reuters.

De asemenea, peste 28.244 de cazuri noi au fost anunţate în ultimele 24 de ore, de la 22.253 luni. În total, 39.412 persoane au murit până în prezent în Italia din cauza noului coronavirus la 759.829 de cazuri înregistrate.

Lombardia (nord), unde se află oraşul Milano, capitala financiară a Italiei, rămâne regiunea cea mai afectată, raportând marţi 6.804 cazuri noi faţă de 5.278 luni.

A doua cea mai lovită regiune este vecina Lombardiei, Piemont, cu 3.169 de infectări anunţate marţi.

Guvernul a declarat că va înăspri restricţiile în încercarea de a ţine sub control contagierile, având în vedere, printre altele, limitarea călătoriilor între cele mai afectate regiuni şi introducerea unei interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii. Cu toate acestea, autorităţile nu au în vedere reintroducerea unui lockdown la nivel naţional în încercarea de a proteja economia.