Mai exact, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat într-o conferinţă de presă, că nu vor fi blocate competiţiile sportive în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, existând reguli suficiente pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă.

Totodată, el a subliniat faptul că sănătatea sportivilor este în siguranță atunci cânt regulile sunt respectate.

„Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive. Lucrul la care ţin foarte mult este respectarea regulilor pentru că dacă faci acest lucru, ca sportiv sau ca entitate sportivă, riscul se diminuează foarte mult. Acum nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar, cu siguranţă, dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată şi numărul infectărilor ar fi foarte mic.

Pe cale de consecinţă am putea asigura continuitatea tuturor competiţiilor”, a declarat Stroe.

Sportul are reguli clare

În același timp, întrebat dacă se va impune întreruperea competiţiilor în cazul în care Guvernul va lua măsura unei carantine totale, Stroe a spus că sportul are reguli clare pentru desfăşurarea acestora. Potrivit ministrului, competițiile sportive suna atât la nivel național cât și internațional.

„Vă sigur că nu se va întâmpla acest lucru, cel puţin sportul are reguli suficiente pentru a continua toate competiţiile şi zvonistica nu o comentez. Eu cred că ceea ce avem în momentul de faţă ca şi cadru legal descris pentru aceste competiţii este suficient.

Avem competiţii la fotbal, la handbal, la baschet, foarte multe sporturi au reînceput, sunt competiţii naţionale şi internaţionale, şi au făcut-o într-un mod sigur şi controlat”, a mai spus Stroe.