Ion Țiriac a răbufnit la adresa lui Eduard Novak: S-o dăm dracului cu financiarul! De unde a pornit disputa?

Ion Țiriac a punctat că sportul nu mai este o prioritate pentru autoritățile din România. Astfel, țara noastră a obținut doar patru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mai apoi, Ion Țiriac s-a enervat și i-a dat o replică dură ministrului Tineretului și Sportului, atunci când Eduard Novak a dezvăluit câți bani a cerut pentru sport la rectificarea bugetară.

Reacția lui Ion Țiriac

Ion Țiriac a fost contrariat în momentul în care Eduard Novak a declarat că va cere 50 de milioane de euro pentru Ministerul Tineretului și Sportului la rectificarea bugetară.

„E de discutat, domnule ministru! Ați cerut 50 de milioane, față de alea 3 miliarde pe care le dau ungurii pentru sport! Adică mai discutăm ceva? Nu mai avem de discutat nimic din punct de vedere financiar! Hai s-o dăm dracului cu financiarul că nu mai avem de discutat! Am discutat despre sport de performanță. De unde să vină acești campioni? Unde este tineretul care în grădiniță, în școală, nu știu ce face.

Domnule, ministru, sportul a devenit 100% profesionist! Pierre de Coubertin nu mai există cu „important e să participi!”. Nu, nu! Important e să faci bani”, a declarat Ion Țiriac, în direct la TVR 1.

Drept replică, Eduard Novak a spus că „dorește ca sportul să devină important în România”.

„Aici vreau să punctez un lucru important. În momentul în care eu vorbesc despre strategie, asta nu este o strategie care se naște în biroul ministrului și am aberat ceva cu doi subsecretari. Este un memorandum, un grup de lucru, care este creditat de tot guvernul, semnat de mai multe ministere. Înseamnă că se dorește ca sportul să devină important în România”, a spus Novak.