Nu cunoastem adresa sau numarul de telefon al firmei Langellotti. In ceea ce priveste Ministerul IMM, adresa sa este Strada Poterasi 11, sector 4, Bucuresti, iar telefonul biroului de relatii publice este 021/336 21 80.

Margareta Peli, Timisoara: Aveti dreptate, o banca nu poate modifica un numar de cont fara sa-si anunte clientul. Mai mult, hartiutele pe care le-ati trimis nu pot tine loc nici de extras de cont, nici nu reprezinta o dovada ca sunteti clientul bancii. Vom incerca sa cercetam, pentru a vedea de ce banca dumneavoastra a procedat atat de neprofesionist.

Marius tutuianu: „Sunt cititorul saptamanalului Capital de peste 3 ani. Apelez la dumneavoastra dupa ce de mai bine de trei luni nu am reusit sa gasesc un raspuns la o problema a noastra in Romania. Doresc sa fondez un Fan Club al unui grup din America si nu stiu in baza carei legi pot face acest lucru. Ma intereseaza cum se numeste legea, in ce monitor a aparut si eventual numarul ei. Cat costa infiintarea unei astfel de personalitati juridice si unde se face acest lucru”.
Cadrul legislativ este asigurat de Ordonanta nr. 22/2000, publicata in Monitorul Oficial nr. 39 din 31 ianuarie 2000. Pentru inregistrarea efectiva, trebuie sa va adresati mai intai unui notariat, apoi departamentului specializat din Ministerul Justitiei (MJ) si instantei judecatoresti. Detaliile privind procedura le puteti afla sunand la robotul telefonic al MJ: 021-314.44.00 (centrala), interior 2483. Detalii puteti afla si online la adresa web a Centrului de asistenta pentru organizatii neguvernamentale (https://www.centras.home.ro – sectiunea Asistenta juridica/Resurse on-line). Singura observatie: trebuie sa aveti putina rabdare cu incarcarea site-ului.

Catalin Manea, Constanta. Catalin este student in anul II la Facultatea de Drept Universitatea Spiru Haret Constanta si aduce si mai multe detalii despre implicarea politicienilor in mass-media, mai exact in presa locala din Constanta, pe marginea dosarului intocmit de Capital, „Stapanii presei locale”. De pilda, la „Telegraf”, printre actionari se numara nu numai Radu Mazare, ci si consilierul local independent Nicusor Constantinescu, prim-vicepresedintele PNL Constantin Sorin Strotinsky (care este si director – nota red.), „Cuget liber” – Gheorghe Bosinceanu, membru marcant PSD).
Multumim pentru mesajul dvs., cu siguranta vom verifica informatiile pe care ni le-ati trimis si vom reveni asupra subiectului. De altfel, mesajul dvs. preintampina un proiect al nostru care era in lucru, acela de a aduce noi date despre situatia presei din Romania, iar Constanta si Oradea sunt printre primele orase pe lista. De asemenea, multumim pentru sugestia dvs. de a publica lista actionarilor televiziunilor si radiourilor nationale (cele mai multe cu sediul in Bucuresti). Partial, am facut deja acest lucru, iar cel mai recent exemplu este cel al retelei de radio Uniplus, cumparata nu cu mult timp in urma de RID, actionar majoritar, asa cum stiti, la MCT din Constanta, televiziunea finantata via Ministerul Transporturilor, de la buget.

Mihai Guramba: Va inselati, am citit mesajul dumneavoastra. Subiectul Rosia Montana este interesant, vom continua sa-l urmarim si vom scrie de cate ori apar elemente noi.