Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, apelează la preşedintele Iohannis pentru a interveni într-o problemă presantă: modul în care Guvernul PNL împarte banii publici către comunităţile locale.

“Comunități întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole”, afirmă Ciolacu într-o scrisoare deschisă, indicând că totul este “un abuz intolerabil” comis de PNL, partid proaspăt “sancţionat sever prin vot” pentru modul în care a guvernat în acest an. “O astfel de politică primitivă” nu are ce căuta într-un stat membru UE, consideră preşedintele social-democraţilor.

“Vă scriu cu indignarea pe care cu siguranță o vor avea milioane de români după ce vor lua act de modul în care sunt împărțiți banii publici către comunitățile locale de către actualul Executiv condus de PNL. Hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcționare și asistența socială sau protecția copilului este de-a dreptul scandaloasă!

Comunități întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetățeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR. Este un abuz intolerabil comis de un partid care tocmai a fost sancționat sever prin vot pentru modul catastrofal în care a guvernat. În loc să își însușească sancțiunea populară și să își corecteze conduita politică, acest partid continuă să îi împartă pe români în buni și răi, după culoarea partidelor pe care le votează. O astfel de politică primitivă este total inacceptabilă într-un stat membru al Uniunii Europene!”, se arată în scrisoarea deschisă a lui Marcel Ciolacu către preşedintele Klaus Iohannis.

“Vă cer să fiți ROMÂN! Vă cer să fiți OM!”

Liderul PSD îi cere preşedintelui Iohannis să-şi asume rolul de mediator şi să intervină de îndată “pentru înlăturarea acestui abuz de neîngăduit”. În plină criză sanitară şi cu o criză economică la orizont, Ciolacu vrea ca preşedintele României să renunţe la confruntările politice şi, în numele persoanelor “pedepsite în mod nedrept” de către Guvernul PNL, să fie din nou Român şi să fie Om.

“Fac așadar apel la rolul de mediator pe care vi-l conferă Constituția în calitatea dumneavoastră de președinte AL TUTUROR ROMÂNILOR! Vă solicit să interveniți imediat pentru înlăturarea acestui abuz de neîngăduit! Vă solicit să cereți Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid! Vă solicit să restabiliți echilibrul în societatea noastră care a fost prea mult timp divizată de ostilitatea, ranchiuna și agresivitatea discursului politic din ultimii ani electorali.

Campania electorală tocmai s-a încheiat. Nu mai e timp de confruntări politice. Suntem în plină criză sanitară, iar la orizont se anunță o criză economică de proporții. Mai mult decât oricând este nevoie de înțelepciune, de echilibru, de conlucrare și de echitate socială.

În numele comunităților locale care nu au primit niciun leu sau doar sume jignitoare vă cer să fiți PREȘEDINTELE TUTUROR ROMÂNILOR! În numele milioanelor de concetățeni pedepsiți în mod nedrept de acest Guvern iresponsabil, vă cer să fiți ROMÂN! În numele miilor de copii șterși de pe lista Guvernului PNL cu repartizarea fondurilor publice vă cer să fiți OM!”, mai scrie Ciolacu în scrisoarea sa.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin