A fost scandal imens marți în Parlament. Votul pentru președintele Consiliului Legislativ i-a întărâtat pe cei de la PNL și USR. Oamenii lui Dan Barna au lansat un atac fără precedent la adresa premierului Ludovic Orban și a liberalilor.

Iohannis detonează bomba!

Florin Iordache a fost votat în Parlament ca președinte al Consiliului Legislativ, iar USR i-a acuzat pe liberali de blat cu PSD-ul. Mai mult, useriștii spun că nu mai vor să facă majoritate în Parlament după alegeri cu PNL-ul.

Astfel, unitatea Dreptei este serios zdruncinată. Întrebat de acest scandal din Parlament, Klaus Iohannis a avut un răspuns foate clar. Șeful statului mizează pe o majoritate de Dreapta în viitorul Parlament, dar a evitat să se pronunțe pe acest scandal. Totuși, șeful statului le-a dat un mesaj clar celor de la USR.

Iohannis știe pe cine va nominaliza ca premier după alegerile parlamentare. „Este doar o poveste de campanie electorală și nu comentez așa ceva. Nu mă bag în jocuri politice. Ludovic Oban rămâne prima opțiune de premier pentru mine”, a spus șeful statului.

Mai mult, chiar Klaus Iohannis a criticat la scenă dechisă faptul că Florin Iordache a ajuns șef al Consiliului Legislativ.

„Majoritatea PSD e ilegitimă. Nu mai reflectă voința reală a românilor. Ce a făcut această alianță toxică din martie? A blocat o serie de măsuri împotriva pandemiei. A dat legi populiste care pote bloca România. Să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13, Florin Iordache, a fost votat șef al Consiliului Legislativ.

PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și consmetiza imaginea rămâne un partid toxic. Își recompenează servanții, oferindu-le funcții plătite generos. Totul pentru ei, nimic pentru cetățeni. Lucrurile nu mai pot continua așa. Să spunem lucurilor pe nume. Actuala situație epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit în ianuarie, februarie sau martie.

Dacă nu vor avea loc alegeri, parlamentarii nu mai pot vota legi organice, doar simple. Ar fi catastrofal pentru România. Tocmai pentru că suntem într-o criză sanitară, trebuie să facem totul ca România să nu rămână cu un legislativ fără puteri depline”, a spus Klaus Iohannis.