"Întâlnirea a reprezentat o excelentă oportunitate pentru discutarea modalităţilor concrete de aprofundare a relaţiilor dintre cele două ţări, pe teme de interes reciproc de pe agenda europeană şi aliată, precum şi a dialogului strategic bilateral în domeniul apărării, inclusiv din perspectiva educaţiei şi industriei militare", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale. 

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la deciziile adoptate la Summitul NATO de la Varşovia şi priorităţile pentru perioada următoare, în vederea implementării acestora conform termenelor convenite. 

De asemenea, a fost evocat contextul de securitate complex şi imprevizibil din zona Mării Negre şi, în acest sens, a fost subliniată importanţa deosebită a măsurilor aprobate la cel mai înalt nivel, referitoare la consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei, inclusiv în regiunea Mării Negre. În abordarea temelor legate de prezenţa aliată avansată pe segmentul sudic al Flancului Estic, ministrul Le Drian a exprimat sprijinul în vederea implementării deciziilor adoptate în capitala Poloniei, precizează MApN. 

Totodată, s-au luat în discuţie principalele subiecte de pe agenda de securitate şi apărare europeană, cu privire la noua Strategie globală a UE, consolidarea capacităţii în sprijinul securităţii şi dezvoltării, precum şi răspunsul Uniunii la toate ameninţările teroriste. 

Ca urmare a apelului de solidaritate europeană, lansat de Franţa în conformitate cu articolul 42.7 din Tratatul UE, ministrul Le Drian a mulţumit ministrului român pentru răspunsul prompt şi angajamentul României cu privire la participarea la misiunile de instruire militară sub egida ONU şi UE, din regiunea Africii sub-sahariene şi zona Sahel, se mai arată în comunicat.

AGERPRES