Îngrozitor ce s-a găsit după prăbușirea avionului în Indonezia. Descoperirea care șochează planeta. Poliția a dat peste resturi şi fragmente de corpuri. Acestea au fost găsite în zona unde a dispărut, în largul Indoneziei, un Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air. Erau 62 de persoane la bord, a indicat poliţia duminică, scrie AFP, citat de Agerpres.

“În această dimineaţă am primit doi saci, unul cu obiecte aparţinând pasagerilor şi celălalt cu fragmente de corpuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Yusri Yunus, pentru canalul Metro TV. Poliţia “lucrează la identificare”, a precizat el.

Numeroase vase de salvare, ale armatei, dar şi elicoptere şi scafandri au fost desfăşuraţi duminică dimineaţă după ce locul accidentului a fost stabilit în cursul nopţii.

Resturile au fost aduse în portul principal din Jakarta unde a fost stabilit un punct de prim-ajutor.

Avionul companiei Sriwijaya Air zbura spre Pontianak (partea din Indonezia a Insulei Borneo) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:40 (07:40 GMT), la patru minute după decolare.

Presupusul loc al accidentului se află în apropierea unor insule turistice, în largul oraşului Jakarta.

La bord se aflau 50 de pasageri şi 12 membri ai echipajului.

Ce s-a întâmplat cu avionul dispărut în Indonezia

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat că starea tehnică a avionului era bună. Aeronava Boeing 737-500 era în funcţiune de 27 de ani.

Avionul companiei Sriwijaya Air din Indonezia cu peste 50 de persoane la bord a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat sâmbătă din capitala Jakarta. El era pe ruta spre Pontianak din provincia Kalimantanul de Vest, au anunţat mass-media locale, preluate de Reuters. Ulterior, s-a constatat că avionul s-a prăbușit.

Aparatul de zbor a pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, conform FlightRadar24. Apoi, avionul s-a prăbușit în mare.

Traseul zborului SJ182 care se termină la nord de Jakarta, după ce a pierdut altitudinea.