Potrivit acesteia, criza arătă că ar trebui introdus un salariu minim în UE, deoarece mulți oameni din Uniune nu au suficiente mijloace de subzistență.

„Din Lituania până în Spania se vor liniști gospodăriile, aceasta este solidaritate europeană în acțiune”, a continuat ea, adăugând: „Meritele muncii sunt o valoare sacră pentru Uniune. Europa trebuie să aibă acces la un venit minim, este necesar un salariu minim, salarii minime își fac treaba, este timpul ca munca să ofere venituri stabile”, este scris pe duma.bg

Comisia Europeană a propus crearea unei Uniuni Europene pentru Sănătate, care va forma sistemul medical comun pentru țările UE, a mai adăugat Leyen. Potrivit spuselor sale, acest sistem va avea drept scop crearea și distribuirea în comun a medicamentelor și formarea unui sistem medical comun. „Să arătăm că Europa apără interesele fiecărui om din această lume”, a spus Von der Leyen. Ea spune că anul viitor UE va convoca o întâlnire globală în domeniul sănătății în Italia, în încercarea de a pregăti mai bine lumea pentru viitoarele pandemii.

Comisia Europeană intenționează să investească 8 miliarde de euro în producția propriilor supercalculatoare în UE pentru a realiza „suveranitatea digitală”, a mai spus președinta Comisiei Europene. Separat, ea a anunțat că CE va propune ca reducerea emisiilor dăunătoare de carbon până în 2030 să fie majorată la 55% din nivelurile din 1990. În prezent, obiectivul propus este de 40%.

Von der Leyen a anunțat, de asemenea, că fondurile UE vor fi acordate în viitor, sub rezerva respectării statului de drept în statele membre.

“Bugetele tăiate în următorii ani nu reprezintă răspunsul și calea către conducere globală. Majoritatea politicilor necesare reconstruirii UE au fost propuse de socialiști de destul de mult timp. Acestea cer punere în aplicare, pentru ca Europa să fie mai socială, mai echitabilă, mai democratică”, a spus în discursul său liderul PSE, bulgarul Serghei Stanișev. (DUMA)