Tragedie fără precedent. Potrivit Reuters, un exploziv a fost plantat într-un autobuz care transporta jucători de fotbal în portul somalian Kismayo. În urma exploziei, cel puțin cinci jucători de fotbal au fost uciși. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri de un ofițer de poliție.

Totodată, acesta a mai precizat că mai există o serie de jucători care încă nu au fost găsiți.

„Am confirmat cinci decese și mai mult de 12 răniți și mai avem unii jucători dispăruți”, a declarat căpitanul Ahmed Farah, pentru Reuters prin telefon.

Numărul total persoanelor decedate încă nu este cunoscut

Incidentul tragic a avut loc vineri seară, iar până în prezent nu se știe cine a fost în spatele acestuia. O reacție la scurt timp după tragedie a venit din partea biroului președintelui Mohamed Abdullahi Mohamed, care a trimis pe contul de Twitter, mesajul președintelui.

Mai exact, acesta a transmis condoleanțe și a dat vina pe insurgenții al Shabaab, colaboratori cu Al Qaeda, pentru explozie.

Amintim faptul că Al Shabaab, care dorește să destituie guvernul central și să impună interpretarea sa dură a legii islamice, efectuează frecvent atacuri cu arme și bombe în națiunea Cornului Africii.