Parteneriatul cu Garanti Bank reprezintă primul împrumut acordat de IFC în special pentru a veni în sprijinul companiilor conduse de femei antreprenor în UE, Asia Centrală, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. În România, statisticile arată că sunt peste 500.000 de femei antreprenor, ceea ce reprezintă 34% dintre acționarii și asociații firmelor autohtone.
Garanti Bank a adus o inovație pe piaţa românească în 2010, prin introducerea unui pachet de finanţare complex destinat femeilor antreprenor şi companiilor conduse de acestea.
De la lansarea pachetului, Garanti Bank a atras în portofoliul său 1.400 de companii care au femei acţionari sau membri ai conducerii. În plus, până în prezent, Garanti Bank a acordat împrumuturi în valoare de peste 9 milioane de euro către mai mult de 120 de IMM-uri deținute de către femei.
Cele mai multe dintre aceste companii îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, urmate de Craiova, Covasna, Iaşi şi Galaţi, şi operează în diverse industrii: 37% dintre ele au comerţul ca activitate principală, 13% activează în domeniul serviciilor, 11% în producție şi 10% în domeniul sănătăţii şi al asistenţei sociale. Portofoliul Garanti Bank deţine un număr total de 15.000 de companii mici şi medii.
Pachetele de finanţare pentru femeile antreprenor oferite de Garanti Bank includ două componente principale: un împrumut flexibil pentru companie, cu comisioane atractive, şi un produs de finanţare special creat pentru femei – cardul de credit Bonus Card cu oglindă.